Tuesday , May 21 2024

Suceava, pe locul 4 pe tara la accidente rutiere

N `n 2010, 80 de accidente de circula]ie au avut loc numai pe drumurile dintre Gura-Humorului [i F\lticeni
Exerci]iul de simulare a unui accident rutier cu victime, care a avut loc ieri pe DN2E, `ntre Cornu Luncii [i Berchi[e[ti, nu a avut drept scop numai verificarea promptitudinii echipajelor de interven]ie sau a cuno[tin]elor acestora `n acordarea primului ajutor, ci, mai ales, tragerea unui semnal de alarm\ cu referire la num\rul mare de accidente rutiere care se petrec `n jude]ul Suceava, a declarat ieri managerul Serviciului de Ambulan]\ Suceava, dr. Daniel Martiniuc.
Acesta a mai precizat c\ era neap\rat nevoie de avertizarea participan]ilor la trafic cu privire la riscurile care exist\ `n condi]iile nerespect\rii vitezei legale sau a semnelor de circula]ie, dat fiind c\ cele mai multe dintre accidentele rutiere din jude] se petrec pe direc]ia care leag\ Gura-Humorului de F\lticeni. “Substa]iile de ambulan]\ din aceste ora[e au gestionat `n anul 2010 peste 80 de accidente de circula]ie `n zon\, dar foarte multe s-au petrecut [i `n cursul acestui an. Jude]ul Suceava se afl\ pe locul 4 pe ]ar\ `n ceea ce prive[te num\rul victimelor accidentelor de circula]ie. Numai ultimul accident care a avut loc `n luna martie a avut drept rezultat nefericit decesul a patru persoane”, a mai explicat dr. Martiniuc.
~n cadrul exerci]iului s-a simulat coliziunea a dou\ ma[ini, `n care au fost implicate 10 victime, fiecare cu un anumit diagnostic stabilit, dou\ dintre ele decedate. ~n afara echipajelor de urgen]\ din F\lticeni, Gura-Humorului [i Suceava, a mai participat [i Poli]ia municipiului F\lticeni. Managerul Serviciului de Ambulan]\ a declarat c\ inten]ioneaz\ s\ mai repete asemenea ac]iuni, `n `ncercarea de a diminua num\rul de accidente rutiere din zon\. (Andreea DIACONU)

Vezi si

Caravana Garfield ajunge la Iulius Mall Suceava! Copiii sunt așteptați de simpaticul motan cu sesiuni foto și multă distracție

Garfield își caută prietenii printre cineaștii prezenți la Iulius Mall Suceava! Simpatica mascotă Garfield vine …