Sunday , May 19 2024

Cantautorul sucevean Ilie Micolov, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacau

N autorul celebrului [lag\r al anilor ‘80  „Dragoste la prima vedere”, acum `n v=rst\ de 61 de ani, a fost internat acum dou\ zile la Bac\u cu o patologie mixt\ [i pulmonar\
Cânt\re]ul sucevean Ilie Micolov a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bac\u în urm\ cu dou\ zile, având o patologie mixt\ [i pulmonar\, a declarat Gabriel Gavril\, managerul spitalului. Potrivit managerului spitalului, Ilie Micolov are o patologie mixt\ [i pulmonar\ [i este internat la sec]ia pneumologie. “În prezent este internat [i i se administreaz\ tratament. Starea lui este mai bun\”, a explicat Gabriel Gavril\, managerul spitalului.
Ilie Micolov, în vârst\ de 61 de ani, s-a n\scut la Suceava [i a fost atras de muzic\ din copil\rie.
“Pân\ la muzic\ am fost economist la Direc]ia Sanitar\ a jude]ului Suceava. Birou, r\spunderi sociale, pân\ la 29 de ani. Atunci s-a ivit porti]a care m-a aruncat în muzic\ [i despre care eu cred c\ a fost o deraiere. M-am trezit deodat\ în art\ [i îi mul]umesc lui Dumnezeu c\ am putut s\ fac la fel de bine”, scrie artistul pe site-ul s\u oficial. O perioad\ a fost consilier pe teme muzicale al radioului, a ap\rut în spectacolele Teatrului “Constantin T\nase” din Bucure[ti [i a sus]inut turnee al\turi de forma]ia Romanticii.
În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia “Dragoste la prima vedere”, care i-a adus recunoa[terea publicului. Succesul extraordinar cu “Dragoste la prima vedere”, piesa pe care radioul public o difuza frecvent, i-a determinat pe cei de la Sec]ia de Cultur\ s\-i propun\ imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreun\ cu Mircea Dr\gan. Piesa va beneficia, la 23 de ani de la lansare, de un videoclip. Albumul a fost reeditat de aproximativ 20 de ori, ajungând la 600.000 de exemplare vândute. “A fost un succes de pia]\. Poate c\ ochii Mariei T\nase – care au fost pu[i pe copert\ – m-au vegheat [i au f\cut ca muzica mea s\ se vânda atât de bine!”, spune Ilie Micolov pe site-ul s\u oficial.
Printre albumele pe care le-a lansat se num\r\ “Cine te iube[te”, “Din Bucovina – muzica popular\”, “Ultima noapte de iubire”. (O.S.)

Vezi si

„O comună pusă la patru ace”. Gheorghe Flutur, alături de Nicolae Perju la lansarea candidaturii pentru Primăria Rădășeni

Neculai Perju și-a lansat candidatura la funcția de primar pentru un nou mandat la Rădășeni, …