Friday , May 24 2024

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și dus la spital. VIDEO cu momentul în care a fost atins de gloanțe

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri, în timpul unei întâlniri publice, relatează presa slovacă. El a fost transportat la spital.

UPDATE: Parlamentul de la Bratislava urmează să se întrunească într-o ședință de urgență. Potrivit ultimelor informații din presa slovacă, Fico a fost împușcat în piept și în zona abdomenului. El a fost transportat cu elicopterul la spital, potrivit serviciilor slovace de urgență.

Fico a fost nimerit de cel puțin două gloanțe, potrivit presei slovace. Ministerul de Interne a confirmat că a fost vorba despre o tentativă de asasinat.

Fico a mers în mijlocul oamenilor, la un centru cultural din localitatea Handlova, unde guvernul se întâlnea în ședință. Un reporter al publicației „Denník N” a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și i-a văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico și băgându-l într-o mașină.

Potrivit martorilor de la fața locului, Fico a mers să-i salute pe oamenii aflați în fața centrului cultural, care îl așteptau, când s-au auzit mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Conform postului de televiziune slovac TA3, au fost trase patru focuri de armă.

Presupusul atacator a fost reținut de poliție. Poliția a izolat zona, căminul cultural în fața căruia a avut loc reuniunea a fost evacuat.

Robert Fico, președintele unui partid populist, s-a remarcat printr-o retorică pro-rusă și anti-occidentală. Președinta Slovaciei și toți liderii politici au condamnat ferm atacul armat asupra premierului Fico, potrivit presei slovace.

 

Vezi si

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opinia și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent Eurobarometru standard publicat joi pe site-ul Comisiei Europene arată că europenii doresc …