Friday , May 17 2024

Al doilea caz de Ebola in SUA: Un angajat sanitar din Texas, infectat dupa ce l-a ingrijit pe Eric Duncan

texas-ebola

Un angajat sanitar al Spitalului Presbiterian din Texas, care a ingrijit un pacient bolnav de Ebola, a contactat virusul, dupa cum indica un test preliminar, au anuntat duminica Departamentul din Texas al Seviciilor de Sanatate americane, potrivit Reuters.
Angajatul sanitar a raportat vineri seara ca are febra si a fost imediat izolat si trimis la analize, se arata in declaratia departamentului de stat.
“Am stiut ca un al doilea caz poate deveni realitate, si ne-am pregatit pentru aceasta posibilitate”, a declarat dr. david Lakey, comisarul serviciului de sanatate.
Prima persoana diagnosticata cu Ebola in Statele Unite, Thomas Eric Duncan, a murit miercuri dimineata la spitatul din Texas.
“Cu tristete si dezamagire profunda va informam ca Thomas Eric Duncan a murit in aceasta dimineata la ora 07:15”, a spus purtatorul de cuvant al spitalului, Wendell Watson, intr-o declaratie transmisa prin email.
Duncan s-a imbolnavit dupa ce a sosit in Texas din Liberia pe data de 20 septembrie, amplificand temerile referitoare la faptul ca cel mai grav focar de Ebola din istorie s-ar putea raspandi si in Statele Unite.

Vezi si

CFR Călători dă startul programului ”Trenurile Soarelui” în 14/15 iunie 2024

CFR Călători va da startul programului estival de transport “Trenurile Soarelui” în 14/15 iunie 2024, …