Tuesday , June 25 2024

Naționala de volei a României se bazează pe trei suceveni la debutul în turneul Golden League

 Adrian Aciobăniței, Alexandru Rață și Ştefan Lupu au fost selecționați pentru primele două meciuri din faza grupelor, cu Azerbaijan și Ucraina

Echipa națională de volei masculin a României va debuta la finalul acestei săptămâni în turneul Golden League, într-o grupă din care mai fac parte Azerbaidjan, Ucraina, Croația, Portugalia, Finlanda și Cehia.

Primele două meciuri vor avea loc la Baku, în Azerbaidjan, vineri, contra echipei gazdă și, sâmbătă, împotriva Ucrainei.

Printre cei 14 jucători convocați de selecționerul Sergiu Stancu pentru aceste partide se află și trei suceveni, este vorba despre Alexandru Rață, Ştefan Lupu și Adrian Aciobăniței.

Fost campion al Franței, Adrian Aciobăniței a jucat în ultimul sezon în Polonia, la SKRA Belchatow. ”Începem Golden League și vrem să câștigăm toate meciurile, dacă se poate! Ne dorim să ne calificăm la Campionatul Mondial”, a declarat voleibalistul fălticenean.

Alexandru Rață a fost desemnat cel mai bun voleibalist român în 2023, după ce a ajuns cu Naționala până în sferturile Campionatului European.

În ultima jumătate a anului trecut, suceveanul a fost liderul belgienilor de la Tectum Achel, iar la începutul lui 2024 s-a transferat la Zenit Sankt Petersburg, devenind primul român care joacă în puternicul campionat al Rusiei. ”E o plăcere să evoluez pentru România. Jucăm toate meciurile la victorie și ne dorim să ajungem în Final Four, în Golden League”, a spus Alexandru Rață.

În ceea ce-l privește pe Ştefan Lupu, fălticeneanul a devenit în acest sezon campion național al României alături de Corona Brașov.

Reprezentativa țării noastre va disputa primele meciuri pe teren propriu peste o săptămână.

Tricolorii vor juca, la Râmnicu Vâlcea, pe 24 mai contra Croației și pe 26 mai cu Portugalia. (D.C.)

Vezi si

Sucevenii Ioan Verciuc și Luca Ghiuță se pregătesc pentru Campionatul European U18 din Bulgaria

Voleibaliștii suceveni Ioan Verciuc și Luca Ghiuță se pregătesc în această perioadă cu echipa națională …