Thursday , June 13 2024

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” aniversează 34 de ani

Zilele Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava sunt aniversate în perioada 16-18 mai, iar cei 34 de ani de activitate la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” au fost mai întâi sărbătoriți, ieri, în aula de la ultimul etaj al liceului. Totuși, fără politicieni care să fie implicați în activități electorale, pentru că directorul Virginel Iordache nu și-a dorit politizarea evenimentului.

Primarul Ion Lungu a dat curs invitației, stând chiar mai mult decât a avut în plan, luând cuvântul și lăudând atât pe directorul Virginel Iordache (de fapt i-a întors laudele pe care directorul i le adresase de la bun început) și pe ceilalți profesori, spunând că apreciază mult că se face performanță (amintind și de faptul că fiul său a fost la acest liceu) și a spus că va continua să susțină acest liceu pe care îl consideră unul din etaloanele orașului.

Alături de el a fost Ovidiu Milici, consilierul său personal, care a venit la acest eveniment dat fiind și faptul că în cariera sa de cadru didactic s-a numărat și printre profesorii de la acest liceu sucevean. Nu a lipsit de la eveniment nici prorectorul USV, prof.univ.dr.ing. Aurelian Rotaru. Acesta din urmă a remarcat că 34 de ani sunt și de la înființarea USV și a apreciat că în cazul atât a liceului, cât și a universității este vorba de o „vârstă matură”. Atât Aurelian Rotaru, cât și Narcisa Ştefănescu – inspector școlar de informatică – au ținut să aprecieze însă faptul că la acest liceu se pune accentul și pe formarea personală în sensul de a se acorda importanță unor tradiții, păstrării și promovării spiritului de demnitate și a eliminării unui – i s-ar putea spune chiar – complex de inferioritate.

Despre bunele rezultate a vorbit directorul Virginel Iordache care a evidențiat faptul că la CNI „Spiru Haret” se face carte și drept dovadă 96% dintre absolvenții acestui liceu sunt admiși la diverse universități din țară: Cluj, Iași, București și Suceava de unde primește aprecieri foarte bune. Virginel Iordache nu a omis să scoată în evidență faptul că trecutul istoric al acestei instituții de învățământ a debutat sub niște auspicii interesante, evocând atât adresa de înființare 33.333/1990 prin care era informat despre aprobarea de către Ministerului Educației, dar și situațiile care au condus la o incertitudine vreme de opt ani cu privire la sediul liceului.

Au fost mai multe luări de cuvânt, inclusiv un reprezentant al părinților care a primit aprecieri pentru faptul că a suportat decontarea catalogului electronic. Pe de altă parte, Virginel Iordache l-a prezentat pe un elev care a primit medalia de bronz la olimpiada de informatică, Eduard Babiuc, și care a vorbit destul de matur despre renunțare și despre dedicare totală, uneori cu riscul unor suferințe, dar totul în condițiile în care succesul este strâns legat de muncă și de sacrificii. Spunând că nu a fost susținut decât de părinți atunci când a optat să se înscrie la CNI „Spiru Haret”, Eduard Babiuc a ținut să desființeze prejudecățile despre care el a spus că au fost vehiculate cu privire la descurajarea elevilor, spunând că sunt „cele mai mari minciuni” și arătând că el a avut sprijin atât din partea părinților, cât și a profesorilor și dirigintei și că în acest fel, dar și prin munca sa și sacrificiile pe care le-a făcut, a putut să performeze. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Transport de 4,5 mc de lemn fără acte, depistat de polițiști la Sucevița

Miercuri, la ora 17.40, polițiștii  au oprit pentru control, pe DN 17A, raza comunei Sucevița, …