Saturday , June 22 2024

Cerc de securitate cibernetică la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”

Zilele Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” au adus o noutate care va stârni interesul nu doar elevilor acestui liceu: un cerc de securitate cibernetică. Începutul este cu 17 elevi, dar dorința este aceea de a se dezvolta sub deviza liceului și anume: Cunoaștere, pasiune, tenacitate, performanță.

Proiectul este ambițios și a pornit de la două cadre didactice – Mihaela Ildegez și Gabriela Freitag – dar s-a putut concretiza datorită receptivității și bunelor rezultate ale elevilor.

După cum a explicat Gabriela Freitag atunci când a prezentat, pe scurt, istoricul al acestui ambițios proiect, participanții la olimpiada de la nivel județean care erau pasionați de securitate cibernetică au fost depășiți doar ce cei de la Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Acesta are o practică mai veche în acest sens și sunt cursuri specializate cu cei de la Ministerul Apărării. Cu toate acestea, cercul de securitate cibernetică este lansat oficial se alătură cercului de robotică, înființat în 2022.

Prezent la Zilele Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret”, primarul Ion Lungu a felicitat-o pe Gabriela Freitag și, ca urmare a unei intervenții a directorului Virginel Iordache, a spus că va continua să susțină activitățile liceului. Gabriela Freitag a precizat însă că prin acest cerc de securitate cibernetică este vizată și o aprofundare a colaborării cu Universitatea „Ştefan cel Mare”. (D.P.)

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …