Tuesday , March 19 2024

Simona Halep se califica in turul secund la Australian Open dupa un meci cu mari emotii, in care s-a accidentat

halep

Simona Halep s-a calificat in turul doi de la Australian Open dupa ce a invins-o pe australianca Destanee Aiava (193 WTA).

A fost un meci cu mari emotii pentru Simona, castigat cu 7-6 (5), 6-1, in conditiile in care in setul secund s-a si accidentat la glezna.

Sportiva noastra a inceput meciul cu un break, dar apoi Aiava a aratat ca, desi are doar 17 ani, nu are frica in fata numarului 1 mondial.

Jucatoarea din Australia a jucat cu mult curaj, a lovit foarte puternic si agresiv, a riscat enorm, astfel ca scorul a devenit 3-1, iar apoi 5-2.

Simona a trecut insa peste momentele in care a jucat prea timorat si defensiv, a inceput sa loveasca mai lung, a salvat doua mingi de set si a egalat la cinci.

Aiava a cedat apoi, iar Simona a reusit sa castige primul set la tie-break.

Sportiva noastra a inceput bine si setul secund, dar cand conducea cu 1-0 a alunecat si a calcat stramb pe ciment. Au fost niste imagini cumplite, care ne-au dat mari emotii.

Simona a primit insa ingrijiri medicale, iar dupa cateva minute a revenit pe teren mult mai concentrata si dornica sa obtina o victorie cat mai rapida.

Ocupanta locului 1 WTA a avut un plan bine pus la punct si, in ciuda durerilor, a luptat si a obtinut calificarea in faza urmatoare.

In turul doi, Simona se va duela cu canadianca Eugenie Bouchard, aflata pe locul 112 in clasamentul WTA.

Ramane insa de vazut cum se va simti Simona pana la ora acestei confruntari, avand in vedere ca problemele la glezna sunt destul de dificil de gestionat.

Vezi si

Faza județeană a Cupei României continuă cu meciurile din optimi

Capul de afiș al acestui tur este ținut de partida de miercuri dintre Juniorul Salcea …