Sunday , December 4 2022

Kanye West, acuzat că a plagiat filmul "Enter The Void"

Rapperul american Kanye West a fost acuzat că a plagiat filmul franţuzesc “Soudain le vide/ Enter The Void”, de Gaspar Noe, din care s-ar fi inspirat pentru a realiza videoclipul celui mai recent single al său, intitulat “All Of The Lights”, informează contactmusic.com.
Videoclipul, lansat weekendul trecut, o prezintă pe Rihanna, cu care Kanye West a colaborat la această piesă, pozând în ipostaze provocatoare, în timp ce rapperul cântă urcat pe capota unei maşini de poliţie.
Starul american a fost însă acuzat de fanii săi că videoclipul piesei “All Of The Lights”, regizat de Hype Williams, a copiat temele centrale din filmul “Enter The Void” (2009) al lui Gaspar Noe.
“Fie este vorba de un omagiu adus, în mod intenţionat, acestui film, fie… ei bine, poate că nimeni nu a crezut că fanii lui Kayne West ar putea cunoaşte câte ceva despre relativ obscurele melodrame franţuzeşti. Greu de spus”, se afirmă într-un articol publicat pe blogul TheStir de criticul Linda Sharps.
“De acum înainte va avea reputaţia de a fi leneş şi viclean. E păcat pentru un regizor cunoscut pentru stilul său unic”, a comentat un fan al cântăreţului pe site-ul PopDash.com.
Filmul “Enter The Void” prezintă povestea unui tânăr care moare şi a spiritului său care vizitează locurile pe care le-a cunoscut şi încearcă să o ocrotească pe sora sa. Cu o tehnică impresionantă, “Enter the Void” redă starea de lipsă de corporalitate, dar şi dependenţa de droguri a personajelor, toate într-un Tokyo psihedelic. Pelicula a rulat în competiţia oficială la Cannes în 2009.
Rapperul şi producătorul american Kanye West, în vârstă de 33 de ani, a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, “Graduation”, a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West a fost recompensat până în prezent cu 12 premii Grammy.

Vezi si

Viva Magenta – culoarea anului 2023

 Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă …