Friday , April 19 2024

Kanye West, dat în judecată de un fost angajat. Artistul ar fi spus despre Hitler că era „fabulos și inovator”

Kanye West a ţipat în mod repetat în faţa unor angajaţi de culoare şi l-a lăudat pe Adolf Hitler spunând că acesta a fost “un inovator”. Controversatul rapper american ar fi strigat și că „evreii îi fură toți banii”, potrivit declarațiilor făcute în dosarul unui nou proces, intentat marţi în California de un fost angajat la Donda Academy, informează AFP, preluată de Agerpres.

Artistul, cunoscut şi pentru brandul său de modă Yeezy, a devenit un paria al industriei de divertisment după ce şi-a înmulţit declaraţiile antisemite în 2022 şi şi-a exprimat simpatia faţă de dictatorul nazist. Noua plângere depusă în instanţă, în care un fost angajat afirmă că rapperul ar fi declarat în faţa unor elevi că era persecutat de poporul evreu, pătează şi mai mult imaginea artistului, care a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară. Plângerea a fost depusă de Trevor Phillips, un afro-american care a lucrat timp de aproape un an pentru brandul Yeezy şi pentru Donda Academy, o şcoală înfiinţată de controversatul rapper american.

Angajat la sfârşitul anului 2022, fostul salariat afirmă că nu l-a văzut “niciodată pe domnul West ţipând şi certând o persoană albă”, conform acestei plângeri. “Dar în nenumărate ocazii, el a asistat şi/sau a suportat ţipetele frenetice ale lui Kanye la adresa unor persoane de culoare”. Potrivit lui Trevor Phillips, rapperul s-a lansat în repetate rânduri în tirade antisemite în faţa angajaţilor săi, spunând că “evreii vor să îl doboare” sau că “evreii îi fură toţi banii”.

Numeroase companii, cum ar fi Adidas, Gap şi Balenciaga, au rupt legăturile cu Kanye West din cauza precedentelor sale declaraţii antisemite.

Potrivit noii plângeri, artistul, cunoscut şi sub numele de Ye, l-a elogiat pe Hitler în timpul unei cine într-un restaurant de lux din Los Angeles. “Hitler era fabulos”, ar fi spus atunci rapperul. “Hitler era un inovator. El a inventat atât de multe lucruri. Datorită lui avem astăzi automobile”, a adăugat cântăreţul, promovând un neadevăr din punct de vedere istoric. Inginerii germani Karl Benz şi Gottlieb Daimler s-au numărat printre persoanele care au contribuit la dezvoltarea automobilului. Dictatorul nazist l-a sprijinit însă doar pe Ferdinand Porsche, care a proiectat şi a produs în sistem de masă celebrul model Beetle de la Volkswagen.

În plângerea sa, Trevor Phillips afirmă, de asemenea, că în timpul unei conversaţii purtate cu doi copii de la Donda Academy, rapperul american le-a spus că trebuie să se radă pe cap şi i-a ameninţat că îi va închide în cuşti. “Kanye le-a mai spus angajaţilor (…) că niciunul dintre ei nu trebuie să fie gras, altfel îi va concedia”, a adăugat el în aceeaşi plângere.

Trevor Phillips cere despăgubiri de 35.000 de dolari şi speră să transmită astfel un mesaj prin plângerea sa. “Sperăm că domnul West va înţelege că mesajele sale, care, în opinia noastră, predică discriminarea, antisemitismul şi dragostea faţă de Hitler, nu îşi au locul în lume”, a insistat avocatul său, Carney Shegerian. (Agerpres)

 

Vezi si

VIDEO cu Katy Perry, în momentul în care îi cade bluza în direct la TV. S-a ascuns sub pupitru

Cântăreața americană Katy Perry a vrut să impresioneze cu o ținută vestimentară aparte în juriul …