Thursday , June 1 2023

Medicii cardiologi Paul Turcoman și Laur Blaga: „Suntem mai aproape de demisie decât să ne reluăm activitatea la Spitalul Județean”

Aceștia acuză conducerea unității spitalicești că i-a permis medicului Roberto Haret un comportament abuziv. Se pare că unele neînțelegeri pleacă și de la bani, în această secție discutându-se despre niște venituri fabuloase. În plus, cei doi medici îl acuză pe managerul Spitalului Județean, medicul Alexandru Calancea, că ar folosi aparatura spitalului și ar oferi consultații la plata cu ora.

Scandalul de la Spitalul Județean dintre conducerea unității spitalicești și medicii cardiologi intervenționiști Paul Turcoman și Laur Blaga pare să fi izbucnit de la bani, în această secție vorbindu-se despre niște sume fabuloase. Cei doi medici, care au susținut joi, 23 martie, o conferință de presă, susțin că acest conflict a tot mocnit încă de la întoarcerea medicului cardiolog Roberto Haret, care are un contract de prestări servicii în Compartimentul de Cardiologie Intervențională.

”Din prima zi în care și-a reluat activitatea, medicul Haret a jignit colegii, despre un asistent a întrebat dacă tot așa handicapat a rămas, iar nouă ne-a spus clar: ”Nu vă puneți cu mine!”. Chiar dacă a avut doar 18 intervenții în luna decembrie, am auzit că pentru două luni a încasat de la spital suma de 72.000 de lei. Să nu înțelegeți că ne certăm pe pacienți. Și dacă am fi patru medici cardiologi intervenționiști, am avea de lucru, pentru că numărul pacienților este în continuă creștere. Noi am asigurat urgențele, am venit tot timpul de acasă când am fost chemați, dar am tot simțit că se vrea să plecăm din spital. Când am văzut că nu ni se asigură necesarul de consumabile, am făcut pe data de 10 ianuarie și un memoriu către Consiliul Județean, dar conflictul tot nu a fost aplanat. Nu am mai intrat în sala de intervenții de pe data de 18 februarie”, a declarat în cadrul conferinței de presă medicul cardiolog intervenționist Paul Turcoman.

Cei doi medici îl acuză pe managerul Spitalului Județean, medicul Alexandru Calancea, că ar folosi aparatura spitalului și ar oferi consultații contracost, acesta fiind de fapt motivul pentru care îi  permite medicului Roberto Haret un comportament mai mult decât autoritar. ”Managerul Alexandru Calancea lucrează pe PFA pe aparatura spitalului, iar anul trecut a încasat și 94.000 de lei de la spital pentru consultații la plata cu ora, așa am auzit. Se presupune că aceste consultații le-a oferit după ora 16.00 când își încheie atribuțiile de manager, dar dacă se calculează, nu prea iese”, a completat medicul Paul Turcoman.

Mai mult, medicii Paul Turcoman și Laur Blaga susțin că au fost chemați joi dimineață de către echipa de conducere a spitalului sucevean să semneze fișele de post în timp ce erau la Poliția Municipală, unde dădeau declarații în urma reclamației că le-a fost spartă ușa camerei de gardă și le-au fost sustrase lucrurile  personale. ”Știau unde suntem, pentru că respectiva citație a venit la spital și știau că nu putem veni, apoi au trimis comunicatul că noi am refuzat semnarea. Da, într-un final, când ne-am întâlnit, am refuzat să semnăm fișele de post dacă nu ne sunt înapoiate lucrurile personale, ceea ce încă nu s-a întâmplat. Suntem mai aproape de demisie decât să ne reluăm activitatea la Spitalul Județean Suceava”, a completat medicul Paul Turcoman. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Profesorii protestatari au încheiat a doua săptămână de grevă generală cu un marș la care s-au alăturat elevi și prorectorul USV Mihai Dimian (FOTO, VIDEO)

”Suntem în a doua săptămână de grevă generală și nu ne vom opri. Să arătăm …