Saturday , June 22 2024

Când pot să-mi învăț copilul să meargă pe trotinetă și care sunt beneficiile acesteia pentru copii

Trotineta pentru copii este una dintre acele jucării clasice pe care copiii le primesc cu bucurie și încântare și care, încetul cu încetul, devine un element de bază pentru întreaga familie. Pe lângă avantajele sale fizice, există multe altele care le stimulează celor mici dezvoltarea mentală.
secretarasite


În acest articol vom descoperi de ce o trotinetă pentru începători este un instrument excelent pentru a ne stimula copiii și ce beneficii are pentru el.

Avantajele trotinetei pentru copii

  1. Este un instrument excelent pentru a lăsa în urmă căruciorul.

Probabil mulți părinți pot confirma. Cam la vârsta de doi ani, cei mici nu mai vor să fie transportați cu căruciorul, dar nici nu ar face prea mulți pași singuri pe stradă. În acest caz, trotineta este soluția ideală pentru a face trecerea, fără a fi nevoie să-i cărăm pe cei mici prea mult în brațe. Trotineta pentru copii devine automat mijlocul de transport preferat.

  1. Oferă autonomie

Atunci când copiii descoperă că trotineta îi ajută să parcurgă distanțe mai mari decât mersul pe jos, aceasta generează o mare motivație. Consolidarea acestei realizări (pentru că este pentru ei) le crește încrederea în sine și, prin urmare, autonomia.

  1. Le îmbunătățește abilitățile motorii grosiere

Abilitățile motorii grosiere includ toate acțiunile care necesită controlul corpului copilului în raport cu el însuși, cu spațiul și cu obiectele, adică coordonarea diferitelor membre.

  1. Întărește echilibrul și coordonarea

Faptul că copiii se pot deplasa pe roți cu ghidonul ca punct de sprijin înseamnă că echilibrul lor se îmbunătățește pe zi ce trece. Poate fi puțin dificil la început, dar pe măsură ce se vor familiariza cu el, aptitudinile lor se vor îmbunătăți semnificativ, ceea îi va ajuta atunci când vor dori să învețe să meargă pe bicicletă.

Trotinetele ajută la dezvoltarea echilibrului, a coordonării și a stabilității corpului: acest lucru este foarte important, deoarece dezvoltarea echilibrului trebuie să fie lucrată de la o vârstă foarte fragedă. Și cu cât încep mai devreme, cu atât mai bună va fi dezvoltarea lor.

  1. Îmbunătățirea orientării în spațiu

Orientarea spațială ne ajută să identificăm cât de departe ne aflăm de alte persoane sau obiecte din jurul nostru, să ne orientăm mișcările pentru a ajunge într-un anumit punct și să explorăm mediul în care ne mișcăm.

Una dintre cele mai bune modalități de a dezvolta orientarea spațială este prin exerciții în aer liber, sport și explorarea naturii, iar trotinetele sunt o modalitate ideală pentru copii de a se iniția în alte sporturi.

  1. Le crește rezistența fizică

Mersul pe trotinetă (și orice sport în general), lucrează sistemul cardiovascular, ceea ce are un impact pozitiv asupra condiției fizice generale a copilului.

În plus, o condiție fizică bună ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, la evitarea sedentarismului și la reducerea riscului de obezitate și a bolilor asociate.

  1. Tonifiază mușchii

O trotinetă de copii este un aliat excelent atunci când vine vorba de exerciții fizice. Îi menține pe cei mici în formă și le întărește mușchii – mai bine decât o sală de sport! Și cu mai multă distracție.

  1. Stimulează concentrarea

Mersul pe trotinetă îi obligă pe copii să își coordoneze vederea cu membrele și să identifice distanțele. Acest lucru îi obligă să rămână concentrați (mai ales la început), o atenție care se activează aproape fără să-și dea seama în timp ce se distrează.

  1. Îmbunătățește starea de spirit și elimină nervozitatea

În mod colocvial, se spune că cei mici au nevoie să își consume energia. În caz contrar, mai ales noaptea, sunt prea agitați și nu se pot odihni (sau nu-i pot lăsa pe ceilalți să se odihnească). De aceea, o jucărie care necesită mult efort, cum ar fi o trotinetă pentru copii, este ideală. În acest fel, după o după-amiază de plimbare pe trotinetă, vor fi epuizați până la sfârșitul zilei și vor putea adormi fără probleme – lucru pentru care toată lumea va fi cu siguranță recunoscătoare!

Vezi si

“Urzeala Firelor – Țesături din interior din Oltenia și Bucovina”, expoziție la Muzeul Satului

Muzeul Național al Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova vă invită să vizitați în …