Tuesday , February 27 2024

VODAFONE, ORANGE ŞI COSMOTE, despre localizarea avionului prăbuşit

epava

Întrebaţi de ECONOMICA.NET dacă autorităţile au cerut datele despre localizarea telefoanelor mobile ale victimelor accidentului şi cât de repidă şi precisă este dectarea unui terminal mobil prin intermediul celulei GSM, operatorii ne-au furnizat următoarele răspunsuri:
VODAFONE
“Reţeaua Vodafone România a funcţionat optim în zona accidentului, ceea ce a permis utilizarea serviciilor de telefonie mobilă la faţa locului şi efectuarea localizării în momentul apelului la 112. Potrivit prevederilor legale, sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112 este administrat de STS, care prelucrează datele primite de la operatorii de telefonie mobilă, în momentul iniţierii apelurilor. Aceste date sunt oferite ulterior de către autoritati echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Operatorii de telefonie mobilă sunt obligaţi prin lege să asigure confidenţialitatea convorbirilor telefonice şi să nu ofere informaţii despre acestea”. au declarat reprezentanţii Vodafone România.
COSMOTE
“Compania noastră respectă prevederile legale conform cărora, odată cu iniţierea fiecărui apel către Serviciul de Urgenţă 112, se transmite în mod automat către SNUAU (Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenţă) informaţia de localizare primară. Aceasta este conformă cu obligaţiile legale care revin operatorului, specificate în autorizaţia generală emisa de ANCOM, precum şi în legislaţia privind organizarea ţi functionarea sistemului 112”, au spus reprezentanţii Cosmote România.
ORANGE
“Orange România furnizează informaţiile necesare autorităţilor abilitate, potrivit rolului unui operator mobil în astfel de situaţii de urgenta. În cazul de faţă, Orange a răspuns cu promptitudine solicitărilor autorităţilor, în conformitate cu legile si reglementarile în vigoare.” au declarat reprezentanţii Orange.
Detalii pe  ECONOMICA.NET

Vezi si

Numele vehiculate de PSD și PNL pentru europarlamentare. Cine ar putea fi candidata ”independentă” din fruntea listei comune (surse)

Numele vehiculate în prezent de liderii PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare care au loc …