Saturday , April 27 2024

FOTO. Simona Halep a plecat cu o cursă low-cost spre Elveția, unde va fi audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep a plecat marți spre Elveția cu o cursă low-cost București-Geneva, de unde se va deplasa la Lausanne. Mâine încep audierile la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv în cazul ei de dopaj, fostul număr 1 mondial făcând apel la decizia ITIA de suspendare 4 ani din viața sportivă.

La audierile care vor începe miercuri la Lausanne, Simona Halep va fi susținută de echipa de avocați condusă de americanul Howard L. Jacobs, cel care a apărat-o și pe Maria Sharapova.

Simona Halep a plecat de dimineață spre Geneva cu o cursă low-cost și este însoțită de fratele ei, relatează jurnalistul Euronews Andrei Nourescu.

Începând de miercuri, 7 februarie, și până vineri, 9 februarie, va trebui să vină cu toate dovezile care îi sunt favorabile, pentru a-i convinge pe cei care analizează cazul că nu a consumat cu bună știință un produs interzis, pe care l-a primit de la echipa antrenorului ei de la acea vreme, francezul Patrick Mouratoglou, care și-a recunoscut public vina pentru cele întâmplate, însă după decizia ITIA.

Halep are acum un plan cu trei argumente prin care să dovedească că nu s-a dopat în mod intenționat.
În al doilea rând, Halep va încerca din nou să arate celor care analizează cazul că suplimentul respectiv provenea dintr-un lot contaminat și că nu avea cum să poată verifica asta, în momentul în care i-a fost recomandat de echipa sa. În dosarul care va fi audiat la TAS au fost depuse și studii, respectiv păreri ale unor experți, alături de testele efectuate de Simona în acea perioadă, toate negative, exceptându-l pe cel cu pricina.
În final, Halep mai are o pistă pe care va merge la TAS. Aceasta va invoca și nedreptatea procesului inițial, de la tribunalul Sport Resolutions, având în vedere că procesul de acolo a fost desfășurat sub influența ITIA.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …