Friday , May 17 2024

Cea mai frumoasă fotografie din timpul eclipsei totale de Soare

Un american a surprins în imagini eclipsa totală de soare în Arkanas, iar fotografia sa a devenit rapid virală după ce a postat-o pe rețelele sociale pentru că surprinde Soarele perfect acoperit de Lună şi un avion care „taie” eclipsa.

„Am făcut această fotografie minunată a unui avion care zboară prin eclipsa totală din Jonesboro! (Arkansas) Ce experiență minunată!”, a scris Kendall Rust, pe Facebook.

Luni a avut loc o eclipsă totală de Soare, care a fost vizibilă din America. Fenomenul a început în Mexic, a traversat Statele Unite şi s-a încheiat în Canada. Milioane de americani care au avut norocul să se afle pe „poteca” de totalitate a eclipsei de Soare au experimentat ieri câteva minute de noapte în miezul zilei, când Soarele a fost complet acoperit de Lună.

Membrii echipajului de pe Stația Spațială Internațională au avut privilegiul să vadă „de deasupra”, din spațiu, cum umbra Lunii traversează continentul american. De asemenea, SpaceX a publicat imagini ale elipsei văzute din spaţiu de un satelit Starlink.

foto: Facebook/Kendall Rust

Vezi si

Teritoriu ucrainean de 278 km pătrați capturat în șapte zile, cel mai important câștig al Rusiei într-un an și jumătate

Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătrați într-o săptămână …