Wednesday , December 7 2022

VIDEO. Summit istoric între Coreea de Nord și de Sud. Kim Jong-un, copleșit de emoție când a trecut granița pe jos

Kim Jong-un a devenit joi-noapte primul conducător nord-coreean care intră în Coreea de Sud de la finalul Războiului din Coreea, încheiat în 1953 printr-un armistițiu, și nu cu un tratat de pace.
corei

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au avut discuţii “serioase şi sincere” despre denuclearizare, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Moon, potrivit dpa.
“La summit, cei doi lideri au purtat discuţii serioase şi sincere despre mijloacele de a denucleariza Peninsula Coreeană, de a stabili o pace permanentă şi de a dezvolta relaţiile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord”, a spus purtătorul de cuvânt, Yoon Young Chan, citat de agenţia de presă Yonhap.

Kim Jong Un s-a declarat “copleşit de emoţie” după ce a trecut linia de demarcaţie, devenind primul lider nord-coreean care calcă pe teritoriul sud-coreean de la Războiul din Coreea (1950-1953).
La invitaţia neaşteptată a liderului nord-coreean, cei doi şefi de stat au dat scurt mâna de partea nord-coreeană a frontierei, după care s-au deplasat pe jos la Casa Păcii, structură de sticlă şi beton situată în partea de sud a satului Panmunjom, locul unde a fost semnat armistiţiul.
“Am venit aici hotărât să transmit un semnal de pornire, la pragul unei noi istorii”, a spus Kim, a cărui ţară este acuzată de abuzuri generalizate asupra drepturilor omului.
stirileprotv.ro

Vezi si

Ciucă despre aderarea României în Schengen: Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Mergem mâine la vot

România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine …