Wednesday , February 28 2024

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din inchisoare

sov

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit, miercuri dimineaţă, penitenciarul Jilava. El a petrecut în închisoare un an, fiind condamnat pentru şantaj.
Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la ieşirea din penitenciar, că primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi “o baie”. Omul de afaceri, condamnat la un an de închisoare pentru şantaj, a dus dorul luxului cu care era obişnuit în libertate.
SOV a fost eliberat după ce a ispăşit integral pedeapsa primită pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. El a încercat să obţină eliberarea condiţionată, după executarea a două treimi din pedeapsă, dar solicitarea sa a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4, în data de 6 martie.
Instanţa a arătat, în motivarea deciziei, că Sorin Ovidiu Vîntu a executat două treimi din pedeapsă, însă acest lucru nu îi conferă un drept, liberarea condiţionată fiind o măsură de excepţie care trebuie justificată temeinic de comportamentul condamnatului, “de natură a crea instanţei convingerea că executarea restului de pedeapsă în stare de libertate ar conduce la atingerea scopului educativ şi preventiv al pedepsei”.
Judecătorul mai nota că “timpul executat din pedeapsă nu este suficient pentru îndreptarea” lui Vîntu, care, în plus, fusese sancţionat disciplinar în decembrie 2012, fiindu-i aplicată sancţiunea disciplinară constând în suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri, cu excepţia celor necesare pentru igiena individuală, pe o perioadă de o lună, pentru deţinerea şi utilizarea unui telefon mobil în penitenciar, comunicând cu exteriorul în alte condiţii decât cele stabilite de regulamentul în vigoare.
În 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.
Potrivit procurorilor, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate. Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …