Friday , April 12 2024

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Serviciul penitenciar rus a raportat că opozantul rus Alexei Navalny a murit la vârsta de 47 de ani, relatează Sky News. Cel mai proeminent critic al lui Putin s-a stins în închisoare, în colonia penitenciară de la Iamalo-Neneț, la Cercul Arctic, unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic.

El a fost mutat într-o colonie penală din Arctica, considerată una dintre cele mai dure închisori, la sfârșitul anului trecut. Această colonie se mai numește și „Lupul polar”.

„La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul A A A Navalny s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința”, se arată într-un comunicat.

„Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Medicii medicali de urgență au confirmat decesul deținutului”, încheie comunicatul.

Departamentul Serviciului penitenciar federal pentru districtul autonom Yamal-Nenets a anunțat decesul opozantului Alexei Navalny în colonia corecțională nr. 3, potrivit Kommersant.

Potrivit Serviciului Federal Penitenciar, cauzele decesului sunt în curs de stabilire. Potrivit unei surse Russia Today , Alexei Navalny a suferit o obstrucție în urma unui cheag de sânge.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului.

Vezi si

Parlamentul de la Kiev a adoptat controversata lege privind mobilizarea în forțele armate

Parlamentul ucrainean a adoptat joi un proiect de lege care înăsprește mobilizarea în forțele armate, …