Saturday , April 27 2024

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare după ce a condus repetat fără permis

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, 56 de ani, a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, după ce a condus în mod repetat fără permis. Curtea de Apel București i-a respins, luni, contestația la decizia instanței de fond.

Minuta instanței: „În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023”.

Dănuț Lupu a fost condamnat pe 2 iunie, dar a făcut apel. El a fost prins șofând, deși permisul de conducere i-a fost anulat încă din aprilie 2001, când a fost prins la volan după ce consumase băuturi alcoolice. Deși nu a mai avut dreptul de a conduce, acest lucru nu l-a împiedicat să se urce la volan, alegându-se cu o serie de dosare penale.

Potrivit Prosport, la începutul lunii septembrie, fostul internațional român a susținut că a fost nevoit să conducă fără permis din cauza problemelor de sănătate. Lupu a declarat că a sunat la taxi și Uber, dar negăsind mașină liberă, a condus chiar el către spital.

În prezent manager la Dinamo (Liga a 3-a), Lupu a câștigat eventul cu Dinamo (1990), cu Rapid are un titlu și o Supercupă (1999), iar cu Panathinaikos a cucerit campionatul (1991). În 2020, după ce s-a infectat cu COVID-19, Dănuț Lupu a fost intubat mai multe zile la secția ATI de la Spitalul Colentina din București.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …