Sunday , October 2 2022

Președintele Klaus Iohannis, în prima vizită la Bruxelles: România își consolidează profilul european

Preşedintele Klaus Iohannis pleacă în această dimineaţă la Bruxelles. Este prima deplasare la Bruxelles de când este şef al statului. El se va afla acolo timp de două zile și a declarat la plecare că mesajul pe care îl va transmite este că România dorește să-și consolideze profilul european.
iohannis

„Voi efectua prima vizită externă de la începutul mandatului de președinte al României, o vizită de lucru la Bruxelles, la instituțiile europene și euroatlantice. Am dorit să subliniez astfel importanța pe care o acordă România consolidării profilului său european ca stat membru al UE și ca membru al NATO”, a declarat președintele Klaus Iohannis la plecarea spre Bruxelles.
„România se află deja în al optulea an de apartenență la UE. Instituțiile noastre sunt în mod substanțial consolidate și contribuția la proiectul european trebuie să fie una pe măsură. (…) O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene, voi transmite cu claritate acest mesaj”, a punctat Klaus Iohannis. „Voi transmite cu claritate acest mesaj şi vom discuta despre paşii pe care România trebuie să îi facă pentru această integrare aprofundată şi pentru a-şi lua în primire mai bine rolul de membru NATO”, a mai spus Klaus Iohannis.
Potrivit Mediafax, din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte la Bruxelles fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, şi şeful Statului Major General, general locotenent Nicolae Ciucă.
În timpul vizitei, Klaus Iohannis are programate întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Absorbția fondurilor europene, apropiatul raport al Comisiei Europene privind MCV, dar și noul context de securitate din Europa, după atentatele din Franța și criza din Ucraina, vor fi, fără îndoială, subiecte ce vor fi abordate de președinte.
Azi se va vedea şi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
Următoarele vizite externe vor fi la Chişinău, Berlin şi Paris.
digi24.ro

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …