Tuesday , January 31 2023

Perchezitii DNA la Malaxa. Firea l-a demis pe managerul spitalului

firea

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis din functie marti. Anuntul a fost facut de primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Primarul general a precizat ca a luat decizia in urma dezvaluirilor din presa.
“Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si ai serviciilor medicale din Capitala”, a subliniat Firea.
De asemenea, procurorii DNA fac perchezitii la unitatea medicala, marti dimineata, anunta televiziunile de stiri. Aici se ridica documente privind cheltuielile spitalului.
Gazeta Sporturilor scria ca Secureanu ar fi scos bani din bugetul spitalului, pe baza unor facturi fictive care au fost emise de o firma din Iasi, dizolvata anul trecut.
De asemenea, din banii spitalului s-au platit inmormantarile unor cunostinte din primarii si s-ar fi dat 9.000 de euro unei firme de bijuterii. Scopul era acela de a curata instrumentarul sectiei de Ginecologie, insa banii au fost folositi pentru a cumpara cadouri pentru o tanara care ar fi iubita lui Secureanu.
Firea a spus, luni, ca a trimis Corpul de Control la Malaxa, pentru a verifica neregulile semnalate de presa, acelasi lucru intentionand sa il faca si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.
“Fac apel si pe aceasta cale ca domnul manager sa nu se ascunda de primarul general si de presa, sa vina la serviciu, sa puna la dispozitie Corpului de control al primarului toate documentele care se solicita, mai ales ca unele sunt din zona financiar-contabila si ele trebuie sa fie verificate, analizate. Solutia nu este sa fugim de problema si sa ne ascundem. Trebuie sa vina sa sustina argumentele domniei sale”, spunea primarul Capitalei, dupa ce Secureanu a fost sunat de mai multe ori de Firea si de jurnalisti, dar avea telefonul inchis, motivatia oficiala fiind ca este in concediu inca de vineri.

Vezi si

Cazierul judiciar va fi disponibil online de la 1 februarie

Începând de miercuri, 1 februarie, cazierul judiciar va fi disponibil online, prin accesarea aplicaţiei ghiseul.ro …