Sunday , June 26 2022

UPDATE: 13 ministri si-au retras demisiile. Petre Daea asteapta "inspiratia de moment"

guvern grindeanu

UPDATE: 13 miniștri din cabinetul Grindeanu și-au retras demisiile. Cererile au ajuns la Secretariatul General al Guvernului, anunta Digi 24.
Noile cereri au venit de la Adriana Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri și IMM-uri, Marius Dunca, ministrul Tineretului, Pavel Năstase, ministrul Educației, și Mircea Dobre, ministrul Turismului.
Stire initiala: Mai multi ministri, printre care si vicepremierul Sevil Shhaideh, si-au depus cereri pentru retragerea demisiilor depuse anterior la Guvern, in timp ce Petre Daea, ministrul Agriculturii, isi vede in continuare de treaba si asteapta “inspiratia de moment”.
Ministrii care s-au razgandit dupa ce, miercuri, au votat in Parlament pentru demiterea guvernului din care faceau parte, sunt Mihai Tudose, Ana Birchall, Sevil Shhaideh, Toma Petcu si Andreea Pastarnac, relateaza Digi24.
Un gest similar va fi facut probabil si de Lia Olguta Vasilescu, prima membra a guvernului care a anuntat la doar cateva ore dupa motiunea de cenzura ca intentioneaza sa renunte la demisie. Este de asteptat ca acelasi gest sa-l faca si Carmen Dan. Chiar daca demisia ei si cea a lui Sevil Shhaideh au fost inaintate la Cotroceni, presedintele nu a apucat sa le semneze.
Contactat de Antena3, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a dat asigurari ca isi continua activitatea “zi de zi si ceas de ceas”, refuzand sa spuna daca isi retrage sau nu demisia.
“Astept acum sa vedem ce imi aduce in orele urmatoare inspiratia de moment (…) Mi-am depus demisia, dar sunt la munca”, a spus el, subliniind ca atat pentru el, “ca si pentru partid”, obiectivul principal este “indeplinirea sarcinilor” primite prin programul de guvernare.
Petre Daea a dat asigurari ca urmareste acest obiectiv “ceas de ceas, minut de minut”, “cu toata contentrarea fizica si mentala” de care este capabil.
El s-a angajat sa realizeze sarcinile primite de la presedintele partidului, Liviu Dragnea, anuntate si in campania electorala.
“Restul depinde de altii, eu imi urmaresc misiunea pe care vreau sa o duc la bun sfarsit”, a declarat Daea.
Intrebat daca e dispus sa ramana in guvern, ca si ceilalti colegi ai sai, Petre Daea a replicat: “Lasati-ma cu acest val de preocupare!”, aratandu-se dispus sa vorbeasca doar despre agricultura.
 

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …