Saturday , January 28 2023

Klaus Iohannis i-a anunţat pe ambasadori că nu îl va numi premier pe Liviu Dragnea (surse)

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a anunţat deja pe ambasadorii statelor cu care România are parteneriate strategice că nu îl va nominaliza premier pe Liviu Dragnea, dacă acesta va fi propus de alianţa PSD-ALDE.
Surse politice citate de HotNews susţin că preşedintele Klaus Iohannis i-a anuntat marţi pe ambasadorii UE ca in nici un caz nu-l va pune pe Liviu Dragnea premier.
Anterior şeful statului declarase că nominalizarea viitorului premier va fi făcută pe aceleaşi criterii de integritate de care a ţinut cont în toate acţiunile sale până în prezent şi a anunţat că miercuri va avea o rundă de consultări cu partidele care au obţinut pragul electoral pentru intrarea în Parlament la alegerile din 11 decembrie.
“Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor care vor avea loc în zilele următoare, în afară de acest lucru, vreau să se știe că mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea. Care continuare? Evident, de data această are de-a face cu formarea unui guvern. Dacă până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea rezultatele finale, atunci este foarte probabil ca în cursul săptămânii viitoare să convoc noul Parlament. Aceste lucruri vă vor fi comunicate în timp util”, a anunţat marţi Klaus Iohannis.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …