Monday , May 20 2024

Iohannis, despre sistemele Patriot: Vedem ce putem oferi Ucrainei și ce putem primi în schimb

Să vedem ce putem să oferim și evident ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană, a spus președintele Klaus Iohannis despre posibilitatea oferirii unui sistem Patriot Ucrainei.

„Există evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, și în acest fel în ultimele săptămâni este o discuție destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme și atunci sigur am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să putem problema, ce putem să oferim și evident ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”, a spus Klaus Iohannis, marți, la finalul întâlnirii avute cu Joe Biden.

Klaus Iohannis s-a declarat încrezător că poate fi găsită o soluție: „Este vorba de un singur sistem Patriot”.

Șeful statului a spus că în România este un sistem funcțional care va rămâne în România și că altele sunt în faze avansate de operaționalizare: „Despre unul dintre acestea era vorba”. (Mediafax)

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …