Wednesday , November 30 2022

Iohannis, criticat ca isi petrece weekendul, in loc sa se ocupe de Guvern

iohannis1

Institutul pentru Politici Publice (IPP) il critica pe presedintele Klaus Iohannis ca pune pe primul loc perecerea weekendului, amanand nejustificat negocierile pentru formarea unui nou Guvern.
“IPP critica decizia Presedintelui Iohannis de pune pe primul loc petrecerea weekendului amanand, fara justificare, luarea unei decizii de numire a Guvernului dar si partidele mari, incapabile sa gaseasca/sa doreasca promovarea tinerilor specialisti cu reputatie”, se arata intr-un comunicat.
Nemultumirea IPP vine dupa ce seful statului a participat, joi si vineri, la consultari cu partidele politice parlamentare si cu reprezentanti ai societatii civile si ai protestatarilor, insa Administratia Prezidentiala nu a mai organizat astfel de intalniri si pentru weekend.
Totusi, liderul de la Cotroceni a informat, vineri, ca discutiile vor continua la inceputul saptamanii viitoare, iar spre sfarsitul intervalului ar putea fi luata o decizie, mentionand cele doua variante agreate: alegeri anticipate sau guvern technocrat.
In aceste conditii, reprezentantii IPP “considera ca orice alta consultare suplimentara necesara presedintelui Klaus Iohannis trebuia facuta imediat, pana la gasirea unei solutii, indiferent de faptul ca este weekend”.
“Atragem atentia ca pe fondul situatiei de contestare generalizata a clasei politice, indecizia si aparenta degajare manifestate de presedinte pot duce la contestarea sa si implicit la solicitarea de a-si depune mandatul, situatie cu adevarat dramatica pentru establishmentul politic romanesc”, se precizeaza in documentul citat.
Totodata, IPP propune ca Guvernul sa fie condus de un premier technocrat, din noua generatie de specialisti, dar care, de asemenea, sa faca parte si dintr-un partid politic.
“Fata de alte voci din organizatiile neguvernamentale consacrate pe care staff-ul prezidential le-a selectat pentru discutia de ieri, Institutul pentru Politici Publice, avand experienta luarii deciziilor politice in parlament, pledeaza pentru un Guvern condus de un reprezentant al noii generatii de specialisti cu solida pregatire economica, dar care sa fie in acelasi timp, fara sa fi facut bravada de acest lucru, si membru al unui partid politic astfel incat sa se inceapa si reconstructia interna a partidelor”.
“Aceasta trebuie sa fie grija prioritara a presedintului”, au subliniat reprezentantii IPP, care spera ca Iohannis va comunica “intr-un timp rezonabil” o concluzie.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …