Iohannis convoaca maine partidele la consultari. Vrea guvern stabil saptamana viitoare

reportersite
12 martie 2020, 19:52

Președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, vineri, de la ora 13.00, dupa ce a precizat ca respecta decizia lui Florin Citu de a-si depune mandatul ca premier desemnat.

”Domnul Florin Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. Este o hotărâre care dovedește maturitate politică, în contextul complicat provocat de coronavirus”, a declarat presedintele.

Președintele susține că Parlamentul trebuie să lucreze cu celeritate și să lase ”răfuielile politice”.

”Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare, pentru mâine pentru ora 13.00. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, în așa fel încât să avem saptamana viitoare un Guvern alături de care să pot fi implicat 100% în lupta coronavirusului.

Răfuilelile și meciurile politice nu-și au locul în acest moment. Traversăm o perioadă extrem de grea și de complicată.”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele le-a recomandat romanilor sa respecte toate regulile impuse de autoritati si, mai ales, sa nu ia in considerare zvonuri si stiri false referitoare la evolutia infectiei cu coronavirus, ci sa asculte doar informatiile oficiale, oferite de autoritati.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Nicu Gecse 13/03/2020 la ora 17:18 -

    Consultările nu pot fi convocate, așa cum afirmă greșit președintele. Acesta poate iniția consultări la care să convoace partidele… Biata limbă română!