Friday , December 9 2022

Iohannis a promulgat legea privind cresterea salariilor pentru bugetari

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti seara, legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10 la suta.
Astfel, seful statului a semnat decretul “pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice”, transmite Administratia Prezidentiala.
Dupa ce presedintele si-a dat acordul pentru majorarea salariilor bugetarilor, legea va intra in vigoare de la 1 decembrie. De aceasta masura ar urma sa beneficieze 200.000 de angajati.
Cresterea salariilor bugetarilor cu 10% incepand din acest an a fost adoptata, pe 11 noiembrie, de Camera Deputatilor, for decizional.
Masura este inclusa intr-un amendament adus la ordonanta de urgenta ce prevede o marire de 25% a lefurilor persoanelor care lucreaza in sistemul sanitar de stat, fiind introdus de un parlamentar PSD.
De asemenea, Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor “Sed Lex” a transmis, pe 10 noiembrie, ca aceasta cresterea salariala de 10% in sectorul bugetar se va aplica doar salariatilor care nu au beneficiat de nicio majorare salariala pe parcursul anului 2015.
Potrivit sursei citate, vor beneficia de o majorare cu 10 la suta a salariilor doar bugetarii din administratia publica centrala si locala, cei din siguranta nationala, jandarmerie, politie, inspectorate pentru situatii de urgenta si din unitatile de cultura si teatru.
“Pentru o corecta informare, aducem la cunostinta opiniei publice faptul ca in Comisia de Munca din cadrul Camerei Deputatilor a fost aprobata cresterea salariala de 10 la suta in sectorul bugetar care se va aplica numai salariatilor care nu au beneficiat de nicio majorare salariala pe parcursul anului 2015”, se arata in comunicatul “Sed Lex”.
Pe 15 noiembrie, premierul Dacian Ciolos a declarat ca nu poate sa se pronunte daca este de acord cu aceasta masura si ca asteapta sa aiba o analiza a situatiei bugetului.

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …