Saturday , July 20 2024

Elevii ar putea avea în orar trei ore de sport saptamânal

Orarul [colar al elevilor ar putea con]ine trei ore obligatorii de educa]ie fizic\ s\pt\mânal, potrivit unei ini]iative legislative adoptate tacit de Senat.
Astfel, ini]iativa legislativ\ men]ioneaz\ c\ educa]ia fizic\ [colar\ este disciplin\ obligatorie, prev\zut\ în planurile de înv\]\mânt cu un num\r de trei ore obligatoriu s\pt\mânal, conform curricumului stabilit de Ministerul Educa]iei.
Ini]iatorii men]ioneaz\ c\, potrivit statististicilor privind starea de s\n\tate a popula]iei, cu deosebire a celei tinere, se înregistreaz\ cre[teri îngrijor\toare ale ratei morbidit\]ii, sedentarismului [i ale obezit\]ii.
Parlamentarii sus]ine c\ au elaborat proiectul de lege având în vedere reducerea alarmant\ a num\rului de copii [i tineri care practic\ sportul, sub diferite forme, precum [i sc\derea performan]elor sportive ale României pe plan interna]ional, mai ales în competi]iile majore, respectiv jocuri olimpice, campionate Mondiale [i Campionate Europene.

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …

2 comments

  1. siiiigur ca da! si cursurile de dans de societate, popular sau sportiv de la cluburi scolare si scoli de arte, orele de natatie din afara ariei curriculare precum si alte activitati fizice PLACUTE SI CU ADEVARAT UTILE, sa le ia dracu, nu??? merg la scoala sa alerge ca la herghelie in loc sa-si cultive neuronii!!! sa fie acolo, la ei, nu la noi!

  2. Eu spun sá fie zilnic 6 ore de sport, astfel se va face economie la combustibil !
    Nu va fi nevoie de incálzire! E adevárat copii vor rámane analfabeti, dar ce conteaza.
    Santeti de-a dreptul ridicoli ! Unde au ajuns scolile romanesti recunoscute in lume ! Oriunde in lume, cand spuneai ” am invatat meserie, am terminat liceul, facultatea in Romania” ti se deschideau toate usile. Cei care am plecat din tara cu ani in urma, azi santem stimati, recunoscuti pentru cunostintele noastre, pentru munca noastra.