Saturday , May 8 2021

Dezacord Bucuresti-Chisinau: A fost sau nu anulata vizita lui Klaus Iohannis?

iohannis

Vizita la Chisinau a presedintelui Klaus Iohannis, care urma sa aiba loc in urmatoarele zile, ramane in program, cu toate ca oficiali moldoveni confirmasera ca ea a fost amanata pentru luna februarie.
Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Tatiana Niculescu Bran, a declarat, luni, pentru Jurnalistan ca vizita ramane in program, precizand totodata ca, “daca se va face o schimbare, va exista un comunicat”.
Prima vizita la Chisinau efectuata de Klaus Iohannis dupa investirea in functia de presedinte al Romaniei trebuia sa aiba loc in zilele de 22 si 23 ianuarie, inainte de festivitatile dedicate zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor romane.
Din cauza tergiversarii formarii unui nou guvern la Chisinau, vizita presedintelui Romaniei ar fi fost amanata, a informat presa din Republica Moldova.
De altfel, Ion Paduraru, secretarul general al Aparatului Presedintiei de la Chisinau, a confirmat informatia.
“Pentru a mentine gradul de importanta al vizitei s-a decis amanarea acesteia. Probabil, vizita presedintelui Romaniei va avea loc in prima decada a lunii februarie”, a declarat Paduraru, vineri, pentru site-ul deschide.md.
Klaus Iohannis a mai fost in vizita la Chisinau dupa castigarea alegerilor prezidentiale, dar a fost o vizita privata, intrucat nu depusese inca juramantul si nu preluare mandatul de presedinte.
Desi formarea unei coalitii de guvernare pro-europeana la Chisinau era data ca sigura dupa castigarea alegerilor din 30 noiembrie, negocierile au ajuns intr-un impas.
Pe 12 ianuarie, Vlad Filat (PLDM) si Marian Lupu (PDM) au declarat ca intentioneaza sa coopteze comunistii lui Vladimir Voronin la putere, din cauza neintelegerilor cu PL-ul condus de Mihai Ghimpu, considerat a fi cel mai pro-european partid din Republica Moldova.

Vezi si

Astăzi începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

CNCAV extinde modalitatea de înscriere la vaccinare fără programare în platforma electronică, astfel că, de …

One comment

  1. Am auzit o comparatie plastica referitoare la neutralitatea Republicii Moldova care ar fi precum virginitatea unei femei dorite. Exista si un nucleu dur care doreste pentru Republica Moldova modelul elvetian. Acestia sustin ca Republica Moldova va renunta la neutralitate si va intra in Uniunea Europeana odata cu Elvetia! – https://ionstefanovici.wordpress.com/2015/01/20/oare-anume-ce-declanseaza-defazajul-acesta-informational-intre-republica-moldova-si-romania/#more-2719