Friday , September 30 2022

Colegii deputati l-au salvat: Cristian Rizea poate fi reţinut de procurorii DNA, dar nu şi arestat

rizea

Cristian Rizea poate fi reţinut de procurorii DNA, dar nu şi arestat, au decis miercuri deputaţii prin vot. Camera Deputaţilor a admis cererea DNA de încuviinţare a reţinerii lui Cristian Rizea în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, dar nu şi cererea de arestare. Pentru arestare mai era nevoie de două voturi.
Cristian Rizea a declarat după încheierea votului că are încredere în justiţie şi va reuşi să-şi dovedească nevinovăţia.
“Asa cum am spus de la inceput, am dovedit ca cererea procurorilor a fost prematura si le multumesc colegilor deputati ca justitia nu se face cu catuse la maini. De fiecare data am spus, am incredere in justitie si in sistemul juridic din Romania. A fost un examen greu si pe care, asta este, trebuie sa il trec. Si ca dovada ca nu am vorbit fara acoperire, aceste lucruri exista de 7 ani de zile. Niciodata nu am fost audiat in aceasta speta. Singura proba este un martor care in 2011 a spus un lucru si care, dupa 5 ani de zile, pentru ca a avut niste probleme, si-a schimbat declaratia. Este incredibil cum delatiunea a devenit un sport national in Romania”, a declarat Cristian Rizea.
El a mai spus că este pregătit pentru reţinere.
“Sunt pregatit, am fost pregatit pentru orice pentru ca nu imi este frica decat de Dumnezeu. Am mai spus, adevarul va iesi la iveala pentru ca ma consider nevinovat”, a spus deputatul.
Cristian Rizea a reluat declaraţia că nu mai candidează la Primăria Sectorului 5.
“Nu, eu cand spun un lucru ma tin de cuvant. Si in fata dvs, si in fata cetatenilor din Sectorul 5, pe care mi-am dorit sa ii reprezint. Nu s-a putut, asta este. Dar demnitatea nu o sa mi-o ia nimeni”, a spus Cristian Rizea.
Rezultatul votului pentru încuviinţarea cererii de arestare a lui Cristian Rizea:
Total deputaţi: 379
Deputaţi prezenţi: 243 (cvorum asigurat)
Voturi exprimate: 226
Voturi anulate: 1
Voturi pentru: 120
Voturi contra: 105
Abţineri: 0
Cererea de încuviinţare a reţinerii lui Cristian Rizea NU a primit aprobarea Camerei Deputaţilor. Cererea trebuia să aibă majoritatea voturilor, care însemna 122 din totalul de 243 de deputaţi prezenţi. Cererea de încuviinţare a arestării a întrunit doar 120 de voturi, cu două mai puţin decât era necesar pe a întruni majoritate.

Vezi si

George Simion, dus la secție de polițiști, după ce a condus cu permisul suspendat. El se afla la protest în Piața Victoriei, joi noapte

Liderul AUR, George Simion, a fost dus la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii …