Saturday , May 25 2024

Sindicaliștii au cerut la negocierile de joi o majorare de 25% a veniturilor din învățământ până în decembrie

Sindicaliștii din Educație au făcut o nouă ofertă Guvernului, la discuțiile de joi cu echipa de negociere a Executivului. Ei au cerut creșterea tuturor salariilor din învățământ cu 25% până în decembrie, urmând ca din ianuarie să intre în vigoare noua lege a salarizării. „Acum așteptăm un răspuns”, au precizat reprezentanții sindicatelor la ieșirea de la negocieri, semn că mingea e acum în terenul Guvernului.

„O creștere a veniturilor cu 25% și actul normativ prin care să fie stipulat, ca și garanție, că salariul debutantului să fie echivalentul a salariului mediul brut pe economie și va fi luat în calcul pe viitoarea lege unitară de salarizare. Noi am făcut o prezentare a poziției noastre. Rămâne ca ei să analizeze și să vină cu un răspuns”, a explicat Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret, noua oferă a sindicatelor.

„Un debutant să ajungă de la 2.500 la 3.000 de lei”, a exemplificat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Marius Nistor a adăugat că „trebuie fie o majorare care să fie acceptabilă până la finalul lunii decembrie, pentru că de la 1 ianuarie ar trebui să intre în vigoare noua lege unitară de salarizare” și că solicitările se referă la creșteri salariale pentru tot personalul din învățământ. „Nu ne intersează ce se întâmplă cu rotativa guvernamentală. (…) Când Guvernul va veni cu un răspuns clar la solicitările noastre, colegii noștri vor decide dacă vor suspenda această acțiune sau nu”, a mai spus Marius Nistor.

Vezi si

Fetiţă de 8 ani, găsită ucisă la marginea unui sat din Botoșani. Jandarmi și polițiști din Suceava ajută la depistarea autorului

O fetiţă de 8 ani dispărută de vineri seara, după ce a plecat la o …