Friday , May 24 2024

Ciolacu: Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile sub 15 mii de locuitori

Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15 mii de locuitori, a anunţat, marţi, premierul Marcel Ciolacu, precizând că toţi cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă.


“Vreau să anunţ că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15 mii de locuitori. Toţi cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă, conform unui anunţ transmis deja de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Nu vom tolera vreo întârziere, fiindcă vrem să curăţăm rapid de păcănele 90% dintre localităţile ţării”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.
În 17 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care completează OUG privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, în sensul în care păcănelele sunt interzise în localităţi cu populaţie mai mică de 15.000 de locuitori.

“Spaţiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slot-machine astfel cum sunt acestea definite (în lege – n.r.), trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”, stipulează legea.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei şi confiscarea sumelor provenite din activitatea contravenţională.

În toate cazurile în care se constată săvârşirea contravenţiei, Comitetul de Supraveghere dispune revocarea licenţei clasa a II-a deţinută de operatorul economic care desfăşoară activităţi conexe jocurilor de noroc. AGERPRES 

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …