Wednesday , November 30 2022

Cezar Preda demisioneaza de la conducerea PDL dupa infrangerea in alegeri

Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi din cea de preşedinte al PDL Buzău. Retragerea lui Preda din conducerea PDL vine în contextul înfrângerii acestuia în alegerile din Buzău.
“Rezultatele scrutinului pentru alegerile parlamentare au arătat clar optiunea majoritară a românilor pentru candidatii USL. Țin să îi felicit pe contracandidatii mei. Au reusit să facă mai bine front comun împotriva mea, decât am reusit noi să facem front comun în apărarea ARD Buzău. Sper doar ca modul în care se vor comporta în Parlament să fie mult schimbat în bine fată de modul în care au evoluat în campania electorală”, se arată într-un comunicat emis de către Cezar Preda.
Conform fostului lider democrat-liberal, decizia a fost luată în urma deciziei electoratului buzoian: “Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot asa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică. Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare din functia de prim-vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, precum si din cea de presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Buzău”.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …