Saturday , May 18 2024

Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA în dosarul "Ferma Băneasa"

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului. Acuzaţiile sunt aduse în dosarul privind Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, preşedinte al Senatului, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
În ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup, se arată într-un comunicat al Direcţiei.
Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziţia luată sub jurământ, acesta a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.
Astfel, susţin procurorii, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă de achiziţionarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus şi alţii şi că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relaţii apropiate şi nu a păstrat legătura cu inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea, că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.
Potrivit aceleiaşi surse, acesta a mai precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând, totodată, că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.
“Aceste declaraţii sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declaraţii ale martorilor, suspecţilor şi alte mijloace de probă)”, mai menţionează sursa citată.
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
 

Vezi si

Un poliţist de frontieră din Ucraina a împuşcat mortal un bărbat care încerca să fugă în România. Polițistul a fost arestat

Autorităţile ucrainene au arestat un membru al Gărzii de Frontieră pentru uciderea cu un foc …

One comment

  1. Ar cam fi cazul, sa ajunga si Tariceanu la racoare. A facut prea multe ilegalitati.