Thursday , May 13 2021

UPDATE: Anglia e în stare de ȘOC: O deputată a fost ÎMPUȘCATĂ ȘI ÎNJUNGHIATĂ mortal

jo cox

UPDATE: Parlamentarul laburist Jo Cox a murit, dupa ce a fost impuscata si injunghiata de un activist, in nordul Angliei, in timp ce facea campanie in favoarea ramanerii Marii Britanii in UE.
Politiciana de 41 de ani, care are două fiice, a fost împuşcată de trei ori, dintre care o dată în faţă, înjunghiată şi lovită, în timpul unei întâlniri cu alegătorii, la Birstall, în apropiere de Leeds, au declarat martori oculari.
Un bărbat de 52 de ani, identificat de presa locală drept Tommy Mair, a fost arestat după atac.
Potrivit vecinilor săi, bărbatul era un singuratic.
Deputata britanică Jo Cox, 41 de ani, a fost rănită de gloanţe, joi la Birstall, în nordul Angliei, au anunţat media britanice, citate de Reuters şi AFP.
Deputata laburistă proeuropeană din circumscripţia Batley şi Spen (West Yorkshire) a fost împuşcată şi înjunghiată, după care s-a prăbuşit, potrivit unui martor citat de agenţia Press Association.
Aleasă în 2015, mamă a doi copii, deputata ar fi fost de asemenea înjunghiată, potrivit mai multor surse media.
Campania electorală organizată înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost suspendată pe parcursul zilei de joi ca reacţie la tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.
Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a anunţat suspendarea campaniei electorale pe parcursul zilei de joi.
Potrivit presei britanice, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist, a fost atacată în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall, situată în apropierea oraşului Leeds.
În acelaşi incident a fost înjunghiat un bărbat de circa 40 de ani, care a suferit răni uşoare.
Potrivit unor surse citate de site-ul agenţiei Reuters, Jo Cox, membră a Camerei Comunelor, este în stare critică.
Nu este clar care este motivaţia atacului.
Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv în urma atacului.
Premierul Marii Britanii, David Cameron, a exprimat “preocupare” în legătură cu tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.
“Sunt foarte preocupat de informaţiile privind rănirea deputatei Jo Cox. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru Jo şi pentru familia acesteia”, a transmis premierul conservator, scrie mediafax.ro.

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …