Friday , April 19 2024

Naționala Angliei, umilită acasă de Ungaria: 0-4 în Liga Națiunilor. Italia, învinsă de Germania cu 5-2

Selecţionata Angliei, vicecampioana europeană, a fost umilită de echipa Ungariei, care s-a impus cu scorul de 4-0, chiar la Wolverhampton, marţi seara, într-un meci din eşalonul de elită al Ligii Naţiunilor la fotbal, transmite Agerpres.

Maghiarii, antrenaţi de italianul Marco Rossi, s-au impus prin golurile marcate de Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) şi Daniel Gazdag (89), în timp ce echipa pregătită de Gareth Southgate a încheiat meciul în zece oameni şi ocupă ultimul loc în grupă, fără victorie.

Ungaria este liderul grupei, după victoria din Albion. Ungaria nu mai câştigase în deplasare cu Anglia de la celebrul meci din 1953, când se impunea cu 6-3 pe Wembley. Selecţionata ”Three Lions” nu mai pierduse la o asemenea diferenţă acasă din 1928, când Scoţia se impunea cu 5-1.

Ungaria a învins Anglia şi la Budapesta, cu 1-0.

Campioana europeană en titre, Italia, a fost învinsă categoric de Germania cu 5-2, după ce echipa antrenată de Hansi Flick a avut 5-0. Joshua Kimmich (10), Ilkay Gundogan (45+4 – penalty), Thomas Muller (51) şi Timo Werner (68, 69) au marcat pentru gazde, dar Degnand Wilfried Gnonto (78) şi Alessandro Bastoni (90+4) au punctat pentru Squadra Azzurra, într-un meci antrenat de românul Istvan Kovacs.

Gnonto a devenit cel mai tânăr marcator din istoria naţionalei Italiei, la vârsta de 18 ani şi 222 de zile.

Olanda a câştigat dramatic cu Ţara Galilor, 3-2, printr-un gol înscris de Memphis Depay (90+3), la un minut după ce Gareth Bale egalase pentru galezi din penalty. Noa Lang (17) şi Cody Gakpo (23) au semnat celelalte goluri ale batavilor, iar Brennan Johnson a înscris pentru galez (26) în acest meci arbitrat de Horaţiu Feşnic.

Belgia s-a impus la limită în Polonia, cu 1-0.

În grupa României, Bosnia-Herţegovina a învins Finlanda cu 3-2. Miralem Pjanic a deschis scorul pentru bosniaci (5 – penalty), dar nordicii au reuşit să întoarcă scorul în decurs de zece minute, prin golurile marcate de Teemu Pukki (10) şi Benjamin Kaellman (18). Edin Dzeko a adus victoria gazdelor, graţie dublei reuşite în min. 29 şi 58. Bosnia este în continuare liderul grupei după acest succes.

Republica Moldova a învins Andorra cu 2-1, din două penalty-uri, transformate de Mihail Caimacov (26) şi Ion Nicolaescu (50).

Fundaşul Igor Armaş şi mijlocaşul Vadim Raţă (ambii de la FC Voluntari) au fost integralişti.

Atacantul Yanik Frick (Ceahlăul Piatra Neamţ) a jucat în prima repriză pentru Liechtenstein, în meciul pierdut cu Letonia (0-2).

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …