Thursday , May 2 2024

Simona Halep, victorie senzationala in finala Turneului de la Doha

halep1

SIMONA HALEP a câştigat cu 6-2, 6-3 finala WTA de la Doha, jucată contra sportivei germane Angelique Kerber. Este al şaptelea titlu WTA pentru SIMONA HALEP, care în urma acestui succes va urca pe locul 9 în ierarhia mondială. Turneul de la Doha este primul din categoria Premier 5 câştigat de SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP a câştigat anul trecut şase titluri WTA, la Nurnberg, s’Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Turneul Campioanelor 2, de la Sofia, iar anul acesta a jucat sferturi de finală la Australian Open şi a ajutat echipa de Fed Cup a României să se califice în barajul pentru accederea în Grupa Mondială 2.

Duminică, SIMONA HALEP a reuşit o nouă performanţă senzaţională, reuşind să câştige puternicul turneu de la Doha, dotat cu premii de 2,44 milioane dolari. După ce le-a învins în câte două seturi pe italianca Sara Errani şi poloneza Agneszka Radwanska (fav. nr. 2), Simona a pulverizat-o în finală pe nemţoaica Angelique Kerber, căreia nu i-a lăsat decât cinci game-uri, scorul final fiind 6-2, 6-3.

Meciul a durat doar 66 de minute şi a fost la discreţia compatrioatei noastre, care a reuşit trei break-uri şi a condus ostilităţile în teren în cea mai mare parte a timpului de joc. Nemţoaica a avut o tresărire la începutul setului secund, dar Simona a reuşit să reziste presiunii să-şi câştige serviciul, pentriu ca apoi să treacă din nou la ofensivă, obţinând în cele din urmă al şaptelea trofeu WTA din carieră.

Turneul de la Doha este primul de categorie Premier 5 câştigat de Simona Halep, iar în urma acestui succes, compatrioata noastră a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA. Totodată, Simona urcă o poziţie în ierarhia WTA, urmând ca de luni 17 februarie să ocupe locul 9, cel mai bun din carieră.

De la Doha, Simona Halep va pleca la Dubai, unde va participa la turneul ce se va desfăşura în perioada 17-23 februarie.

 

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …