Saturday , April 27 2024

Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa în meciul de revenire în circuit, la Miami

Simona Halep va evolua în prima manșă a turneului de 1000 de puncte de la Miami, unde a primit un wildcard, cu iberica Paula Badosa, locul 73 WTA, fost număr 2 mondial, o sportivă aflată într-o eclipsă de formă, iar dacă o va învinge, va evolua cu locul 2 mondial, Aryna Sabalenka.

Ana Bogdan o va înfrunta pe cehoaica Katerina Siniakova (27 de ani, 41 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian (25 de ani, 82 WTA) joacă în primul tur contra franțuzoaicei Diane Parry (21 de ani, 61 WTA).

Sorana Cirstea, cap de serie 22 în Florida, va debuta în direct în turul secund, acolo unde va da peste învingătoarea dintre Sloane Stephens (44 WTA) și Angelique Kerber (607 WTA), ambele foste câștigătoare de Grand Slam.

Halep și Badosa s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus fără drept de apel în ambele jocuri, în 2022, anul suspendării ei: în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.

Fost număr 2 mondial în 2022, iberica are în palmares 3 titluri WTA și a câștigat peste 6 milioane de dolari din tenis. Aceasta are o relație cu jucătorul grec Stefanos Tsitsipas.

Pe partea de tablou a Simonei, vorbind doar teoretic, având în vedere că e primul meci de la revenire, Sabalenka, apoi Caroline Wozniacki, Samsonova/Putintseva/Krejcikova. În sferturi, poate da peste una dintre Q. Zheng / Haddad Maia / Azarenka / Boulter. Urmeaza o ipotetică semifinală cu Rybakina / Sakkari / Kalinskaya / Ostapenko, plus o finală cu una dintre: Swiatek / Gauff / Pegula / Jabeur / Svitolina.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …