Wednesday , May 15 2024

S-a `ntors roata: Universitatea a c=stigat la Resita

N echipa sucevean\ s-a impus pe terenul vicecampioanei HC Cara[ Severin, cu scorul de 27-21, `ntr-un meci cont=nd pentru etapa a XIX-a din cadrul Ligii Na]ionale n “studen]ii” s-au desprins `n c=[tig\tori `n repriza secund\, c=nd, `ntr-un interval de 12 minute, au `nscris de [ase ori `n poarta advers\, f\r\ s\ primeasc\ `n schimb vreun gol n Pralea – 10 interven]ii [i Mitrea – 6 goluri au fost cei mai buni juc\tori din tab\ra “alb-alba[trilor”, `n meciul din Banat n antrenorul Leonard Bibirig a pus victoria pe seama preg\tirii fizice superioare [i a valorii juc\torilor de pe banca de rezerve n `n urma acestui succes, Universitatea s-a apropiat la trei puncte de podiumul clasamentului

Criza financiar\ a r\sturnat ierarhiile de odinioar\ din handbalul masculin rom=nesc. Universitatea a defilat vineri sear\ la Re[ita, pe un teren unde `n urm\ cu c=]iva ani nici m\car nu-[i permitea s\ viseze la un rezultat pozitiv. Echipa sucevean\ s-a impus, cu scorul de 27-21, `n fa]a vicecampioanei HC Caras Severin, care din pricina problemelor financiare a r\mas doar o umbr\ a forma]iei ce `n urm\ cu c=teva sezoane c=[tiga de trei ori consecutiv Cupa Challenge.
Meciul [i-a respectat `ns\ titlul de derby al etapei a XIX-a `nc\ din start, iar pe fondul unor ap\rari ermetice, cele dou\ echipe au mers cap la cap `n primele zece minute, `ncheiate cu scorul de 3-3. Ajutat\ de faulturile ob]inute pe semicerc de veteranul Irimia P=raianu – taxate cu exces de zel de brigada bucure[tean\ de arbitrii Din / Dinu, care a dictat `n prima repriz\ nu mai pu]in de [ase arunc\ri de la 7 metri `n favoarea gazdelor – gruparea b\n\]ean\ s-a distan]at p=n\ `n minutul 20 la o diferen]\ de dou\ goluri pe tabela de marcaj, scor 8-6.
De partea cealalt\, trupa preg\tit\ de Bibirig [i Bursuc a stat `n pioneze, ar\t=nd grave lacune la arunc\rile de pe linia de nou\ metri [i la jocul de pe pivot, oaspe]ii fiind ]inu]i `n meci gra]ie contraatacurilor reu[ite de extremele Mitrea [i Gavriloaia, care au mai marcat `mpreun\ mai bine de jum\tate dintre golurile “studen]ilor” de pe parcursul actului `nt=i. Chiar [i `n aceste condi]ii [i a celor 6 interven]ii decisive bifate de portarul Antonaru, forma]ia sucevean\ a restabilit egalitatea `n ultimele minute dinaintea pauzei, c=nd reu[itele de efect semnate de Ciubotariu [i Adomnic\i au `nchis repriza cu un rezultat de egalitate, scor 12-12.
Echilibrul aparent de pe tabela de marcaj avea s\ se p\streze [i `n debutul p\r]ii secunde, iar pe fondul altor dou\ arunc\ri de la 7 metri acordate de arbitri [i a superiorit\]ii numerice din teren, gazdele au terminat primele 40 de minute ale jocului cu un avantaj de un gol, scor 16-15. Din acel moment, b\n\]enii au r\mas `ns\ f\r\ combustibil, astfel c\ replica “studen]ilor” nu s-a l\sat a[teptat\. Pralea a `nchis magistral poarta timp de 12 minute, Chiru] a `nceput s\ puncteze pe banda rulant\ de pe semicerc, iar dup\ o serie de [ase goluri consecutive, Universitatea s-a distan]at la [ase lungimi de adversari, scor 23-17. ~n ultimele cinci minute, oaspe]ii au preferat s\ joace la conservarea rezultatului cu mult\ luciditate [i atacuri purtate la limita pasivului, astfel c\ fluierul final a consemnat o victorie f\r\ emo]ii a grup\rii sucevene, scor 27-21.
HC Cara[ Severin: Antonaru (7 interven]ii), Nedelcu (2 interven]ii)  Ionescu – Rohozneanu (5 goluri), Vulpe (5), Vaidasigan (3), P=r=ianu (3), Grigora[ (3), Marta (2), Cuciula, Pârvan, Popovici, Czari, Radu, Eros. Antrenor: Gligore Czari.
Universitatea Suceava: Andrei (4 interven]ii), Pralea (10 interven]ii) – Mitrea (6 goluri), Gavriloaia (5), Chiru] (4), Adomnic\i (3), Ciubotariu (2), Pancu (2), Acatrinei (2), {erban (2), {old\nescu (1), }u]u, Zvanciuc, Ro[u. Antrenori: Leonard Bibirig [i Stelian Bursuc.

N Bibirig: “Anul acesta a venit [i rândul nostru s\ `nvingem”

La finalul jocului, tehnicianul Leonard Bibirig [i-a felicitat elevii pentru victorie [i a precizat c\ Universitatea s-a putut impune de o manier\ categoric\ la Re[i]a datorit\ preg\tirii fizice superioare [i a valorii juc\torilor de pe banca de rezerve, care, odat\ intra]i `n teren, au adus un plus de prospe]ime `n jocul echipei sucevene `n special `n repriza secund\, c=nd “studen]ii” s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj.
“Meciurile dintre Re[i]a [i Suceava au fost `ntotdeauna de un real spectacol. Dac\ în anii preceden]i, Re[i]a era mereu în fa]a noastr\ [i câ[tiga la dou\-trei goluri, anul acesta a venit si rândul nostru s\ `nvingem, având în vedere [i situa]ia forma]iei re[i]ene. A fost un meci echilibrat, doar în prima repriz\. {tiam c\ d\c\ vom impune ritmul `n partea a doua, cei de la Re[i]a nu vor avea cum s\ fac\ fa]\, din cauza num\rului redus de juc\tori. {tiam c\ nu au posibilit\]i de schimb [i c\ cei care vor intra în teren nu se puteau ridica la nivelul primilor [apte. Vreau s\-mi felicit juc\torii pentru aceast\ victorie. S-a dovedit `nc\ o dat\ c\ preg\tirea fizic\ [i jocul în mare vitez\ poate s\ î]i aduc\ [i satisfac]ii. R\m=nem `n continuare `n lupta pentru locul 5 care duce `n Europa, unde ne batem cu Odorhei, Cluj [i Bac\u“, a declarat Leonard Bibirig.

N Czari: “Pe final de joc ne-au l\sat bateriile”

De partea cealalt\, antrenorul b\n\]enilor, Gligore Czari a pus e[ecul `nregistrat `mpotriva Universit\]ii pe seama rat\rilor, a ghinionului [i a c\derii fizice pe care juc\torii s\i au suferit-o `n ultimul sfert de or\ al meciului. “{tiam c\ ne a[teapt\ un meci greu [i felicit echipa din Suceava pentru victorie. Totodat\, vreau s\-mi felicit [i proprii juc\tori pentru felul cum s-au b\tut pe teren. Din p\cate, pe final de joc ne-au l\sat bateriile [i am g\sit din ce în ce mai greu solu]ii la finalizare. Dac\ nu ratam a[a de mult de parcursul meciului, poate eram mai aproape [i nu era diferen]a aceasta de scor. Dup\ atâtea jocuri în care Zei]a Fortuna a fost aproape de noi, acum nu a mai putut s\ ne ajute. Suntem b\rba]i [i mergem mai departe. Asta le-am cerut [i juc\torilor. Este o înfrângere dureroas\, dar mai sunt [apte etape din actualul campionat si sper\m s\ acumul\m suficiente puncte pentru a ne clasa pe un loc de cupa european\”, a declarat Gligore Czari, care a ]inut s\ mul]umeasca [i celor aproape 1.000 de fani re[i]eni care au fost prezen]i `n tribune.

N Rezultatele etapei a XIX-a:

CSM Satu Mare – HCM Constan]a 23-30
HC Cara[ Severin – Universitatea Suceava 21-27
Minaur Baia Mare – CSM Oradea 30-31
“U” Transilvania Cluj – Dinamo Bra[ov 27-23
Politehnica Timi[oara – Steaua Bucure[ti 28-20
{tiin]a Bac\u – CSM Bucure[ti 35-25
HC Odorhei – Pandurii Târgu Jiu 25-34

~n urma victoriei de la Re[ita, Universitatea [i-a consolidat locul 4 `n clasament [i s-a apropiat la doar trei puncte de ultima treapt\ a podiumului Ligii Na]ionale, pozi]ie ocupat\ `n acest moment chiar de `nvinsa de vineri sear\, HC Cara[ Severin. ~n runda urm\toare, echipa sucevean\ va primi, joi, 21 aprilie, vizita forma]iei “U” Transilvania Cluj, `ntr-un nou derby pentru Cupa Challenge, programat cu `ncepere de la orele 17.00, `n sala Liceului cu Program Sportiv. (Danut CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava merge la Baia Mare cu gândul la o victorie care să o propulseze pe locul 6

Echipa antrenată de Bogdan Şoldănescu joacă pe terenul lui Minaur, miercuri, de la ora 18.00, …