Monday , May 20 2024

Rapidul a folosit rezervele la Bacău, pierzând nemeritat pe final de meci

Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe terenul celor de la SC Bacău, cu scorul de 0-1, printr-un gol primit în ultimul sfert de oră. După ce au “mârâit” că nu şi-au primit restanţele financiare, opt dintre titularii obişnuiţi ai Rapidului au fost lăsaţi acasă de conducerea clubului

Liga 2. Bacau - Rapid 1-0 [800x600]

Rapid CFR Suceava a fost aproape să se întoarcă cu un rezultat pozitiv de la Bacău, chiar dacă a abordat cu echipa de rezerve întâlnirea programată sâmbătă în compania gazdelor de la Sport Club. In cele din urmă, “ceferiştii” au părăsit învinşi gazonul stadionului “Letea”, printr-un gol încasat în ultimul sfert de oră, la finalul unui joc în care Golofca şi Negru au trimis mingea în bară..

Sucevenii au făcut deplasarea în oraşul lui Bacovia fără opt dintre titularii cu care câştigaseră precedentele două meciuri. Sfrijan era oricum suspendat, iar ceilalţi şapte nu au fost încluşi în lotul de 18, după ce şi-au manifestat pe faţă, în vestiar, nemulţumirile legate de neachitarea restanţelor financiare. Oficial, aceştia ar fi fost menajaţi de conducerea clubului pentru jocul de miercuri, din Cupa României.

In ciuda lipsei de omogenitate a primului “11”, formaţia condusă de Bogdan Tudoreanu a controlat prima repriză şi chiar a trimis mingea în plasă în minutul 27, reuşita lui Negru fiind însă anulată de la margine pe motiv de off-side. Pe fondul unui joc anost, cea mai mare ocazie de gol a fost consemnată abia în minutul 34, când Golofca l-a deposedat uşor pe Sascău, a pătruns în careu, a şutat în diagonală, dar mingea a lovit bara din dreapta a porţii apărate de Bogdan Miron.

De partea cealaltă, bacăuanii parcă au fost anesteziaţi, nereuşind să trimită nici măcar un şut la poarta lui Pascal în primele 45 de minute.

Cristi Popovici, antrenorul grupării băcăuane, a făcut două schimbări la pauză, i-a trimis în teren pe Ignea şi Dumitriu, iar din gheata ultimului a plecat primul şut al gazdelor, în minutul 48, dintr-o lovitură liberă la care mingea a trecut puţin pe lângă vinclu. Sucevenii au replicat în minutul 60, când Negru a şutat peste poartă din şase metri, după un contraatac purtat pe banda dreaptă de Dănilă şi Golofca.

Soarta meciului avea să se decidă în minutul 77, la o fază care s-a derulat rapid de la o poartă la altă. Negru a zguduit bara transversală cu un voleu din opt metri, mingea a ajuns apoi cu noroc la băcăuani, care au plecat fulgerător pe contraatac, iar la capătul a trei pase, pac-pac-pac, nou-intratul Ignea a înscris cu un şut din mijlocul careului.

Rapidiştii au forţat egalarea pe final. In zadar! SC Bacău – Rapid s-a terminat 1-0, A doua înfrângere stagională pentru suceveni. Una nemeritată, dar căutată oarecum de conducerea clubului de pe Areni.

Sport Club Bacău: Bg. Miron – Mihălăchioae, I. Ursu, Burcă, Sascău – Adăscăliţei (‘75 Hurdubei) – C. Corban (‘46 Ignea), Neagu (‘46 Dumitriu), Pungă – Sahru, Vraciu. Antrenor: Cristian Popovici.

Rapid CFR Suceava: Pascal – Bălan, Sava, Ferariu, Semeghin – Golofca (‘83 Strugariu), Aeroaiei, Al. Apostol, Sumanariu (‘66 Gheorghiciuc), Al. Dănilă – M. Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Ted: “Nu meritam să pierdem”

Bogdan Tudoreanu a spus la final că Rapidul nu merita să piardă la Bacău şi a explicat motivul cu care a abordat meciul de sâmbătă cu echipa a doua. “A fos un joc pe care l-am controlat. Am avut nenumărate ocazii de gol, printre care două bare. La singura ocazie a băcăuanilor am primit gol. Imi pare rău că trec punctele pe lângă noi. A fost aceeaşi situaţie ca la Brăila. Am decis, împreună cu conducerea, să menajăm o parte dintre jucători pentru că vrem să ne calificăm mai departe în Cupa României. Cei care au intrat şi-au făcut datoria şi le mulţumesc. Imi pare rău pentru acest meci pe care nu meritam să-l pierdem”, a declarat antrenorul principal al Rapidului.

Popovici: “Am avut multă şansă”

De partea cealaltă, antrenorul Cristi Popovici a recunoscut că elevii săi au câştigat cu mare şansă în faţa Rapidului. “A fost un joc slab făcut de noi, dar am avut multă şansă pentru că înainte de a da noi gol ei au dat bară. Dacă ar fi înscris, nu cred că am fi avut forţa să revenim. Am părut din nou o echipă foarte lentă, fără nerv, şi de aici modul în care a decurs jocul. Important este că am obţinut cele trei puncte, dar am fost departe de ceea ce vrem noi să arătăm”, a declarat antrenorul celor de la SC Bacău la finalul jocului de sâmbătă.

Rezultatele etapei a IV-a:

Farul Constanţa – FC Clinceni 4-1

SC Bacău – Rapid Suceava 1-0

Oţelul Galaţi – Bucovina Pojorâta 2-1

ACS Berceni – Dacia Unirea Brăila 1-3

CS Baloteşti – Dunărea Călăraşi 1-1

Gloria Buzău – Rapid Bucureşti 1-2

Ceahlăul a stat în această rundă.

Pentru suceveni urmează meciul cu FC Braşov, programat miercuri, cu începere de la ora 16.30, pe stadionul Areni, în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. (Dănuţ CHIDOVET. Foto: Ionuţ BRANZEI)

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …