Monday , May 20 2024

Rapid poate întâlni oricare echipă din Liga I în Cupa României. Lungu ar prefera Steaua

Rapid [800x600]

Echipa suceveană se va afla în urna C şi poate pica, la tragerea la sorţi de marţi, cu oricare dintre cele 18 formaţii din Liga I. La un calcul matematic, Rapidul are în jur de 43% şanse să întâlnească unul dintre granzii campionatului: Steaua, Dinamo, Astra, Petrolul, CFR Cluj sau Pandurii. Primarul Ion Lungu ar prefera Steaua. “Dacă vine Steaua, promit că merg la meci”, a anunţat Lungu 

Rapid CFR Suceava poate pica împotriva oricărei echipe din Liga I la tragerea la sorţi a meciurilor din faza şaiprezecimilor de finală ale Cupei României, tragere care va avea loc marţea viitoare, la ora 12.00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal de la Casa Fotbalului.
Conform regulamentului, cele 32 de echipe participante în această fază a competiţiei vor fi împărţite înainte de tragerea la sorţi în trei urne valorice. In urna A se vor regăsi ocupantele primelor 6 locuri din sezonul trecut al Ligii I, urna B va fi compusă din restul de 12 formaţii din Liga I, în timp ce echipele din ligile inferioare se vor afla în urna C.
Componenţa urnelor:
Urna A: Steaua Bucureşti, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj şi Pandurii Târgu Jiu.
Urna B: FC Botoşani, Ceahlăul Piatra Neamţ, Oţelul Galaţi, “U” Cluj, FC Viitorul, Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna, FC Braşov, CSMS Iaşi, Rapid Bucureşti, CSU Craiova şi ASA Târgu Mureş.
Urna C: Rapid Suceava, SC Bacău, Soimii Pâncota, FC Caransebeş, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Poiana Câmpina, ACS Berceni, CF Brăila, FC Bihor Oradea, Săgeata Năvodari, Chindia Târgovişte, Viitorul Axintele şi Unirea Jucu (Cluj).
Modalitatea tragerii la sorţi
La tragerea la sorţi de marţi, echipele din urna A vor fi împrecheate cu echipe din urna C, rezultând 6 jocuri. In continuare, restul echipelor din urna C vor fi grupate cu echipe din urna B, rezultând alte 8 jocuri. Cele 4 echipe rămase în urna B se grupează între ele.
La un calcul matematic, Rapid CFR Suceava are în jur de 43% şanse să întâlnească una dintre formaţiile aflate în prima urnă valorică.
Lungu: “Dacă vine Steaua, promit că merg la meci”
Intrebat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ce echipă şi-ar dori să vină pe Areni în şaiprezecimile de finală, primarul Ion Lungu a răspuns Steaua. “Mi-aş dori să vină Steaua la Suceava în Cupa României. Sunt stelist. Dacă vine Steaua, promit că merg la meci, dacă vine altcineva mai văd. N-am mai fost pe stadion pentru că aştept performanţă. I-am spus lui Luţu (n.r. Dumitru Moldovan), când Rapidul va fi pe primul loc voi veni la meciuri”, a declarat Ion Lungu.Tot în baza unui calcul matematic, şansele ca formaţia suceveană să întâlnească Steaua în şaisprezecimile Cupei României sunt de 9%.
Meciurile din şaisprezecimile de finală vor avea loc în perioadă 23-25 septembrie, după un program ce va fi anunţat de condu-cerea FRF.
De la începutul anului, Rapidul a primit 550.000 de lei de la Primărie
Ion Lungu a precizat că, de la începutul acestui an, Primăria Municipiului Suceava a virat către sport 1,1 milioane de lei din cele 2,54 milioane promise, jumătate din bani ajungând în conturile clubului de fotbal Rapid. Seful administraţiei locale a arătat că muncipalitatea a făcut eforturi mari pentru a putea finanţa sporturile locale şi a făcut din nou un apel către oamenii de afaceri din zonă.
“În acest an, în condiţii de criză, am dat efectiv 11 miliarde de lei vechi la sport, din care, cel mai mult, 5,5 miliarde la fotbal, 3,5 miliarde la handbal, 1,5 miliarde la CSM Suceava şi 0,5 miliarde la alte sporturi. În cursul zilei de luni am mai dat câte un miliard de lei vechi la fotbal şi la handbal. Sper ca obiectivele celor două echipe să fie îndeplinite, adică să rămână în eşaloanele în care evoluează. Facem eforturi, nu este simplu în această perioadă grea, dar suntem alături de sportul sucevean. Stim prin ce situaţie trec agenţii economici, dar am dori să se implice mai mult, fie că discutăm despre fotbal sau despre handbal. În alte părţi se întampla acest lucru. Că tot se vorbeşte despre Botoşani, acolo două firme finanţează fotbalul de vreo zece ani”, a declarat primarul Ion Lungu. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …