Saturday , May 18 2024

Rapid a pierdut în superioritate numerică partida cu Dinamo II

Fotbal. Rapid - Dinamo II

Echipa suceveană a cedat sâmbătă, pe stadionul Areni, în faţa dinamoviştilor, cu scorul de 1-2, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a din cadrul Ligii a II-a. Oaspeţii şi-au asigurat victoria prin golurile marcate de Ioniţă (‘9) şi Buia (‘82), “ceferiştii” punctând prin I. Plămadă (‘45). Rapidul a evoluat aproape jumătate de oră cu un jucător în plus pe teren, după eliminarea dinamovistului Al. Vasile. In urma acestui eşec, echipa suceveană a coborât pe penultimul loc

Rapid Suceava a dat pe pere ce-a luat pe mere la Constanţa. Gruparea “ceferistă” a revenit în zona locurilor retrogradabile, după ce a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul disputat sâmbătă, pe Areni, în faţa formaţiei Dinamo II Bucureşti, în etapa a XXII-a din cadrul Ligii a II-a.
Cu doi jucători excluşi din lot fără nicio explicaţie oficială, Negru şi Velescu nefiind prezenţi nici măcar pe banca de rezerve, şi cu o echipă de start experimentală, cu Doboş forţat să joace la închidere, “ceferiştii” au suferit în ofensivă în debutul jocului, prima şansă fiind trecută în contul dinamoviştilor în minutul 8, când Preda a fost nevoit să respingă de sub transversală un şut trimis de Stănescu. Avea să fie ocazia care anunţa golul, oaspeţii reuşind să deschidă scorul pe Areni un minut mai târziu, când Ioniţă, cel mai înalt jucător de pe teren, a reluat cu capul în plasă o minge centrată din corner. Rapidul a replicat la un sfert de oră de la fluierul de start prin Caragea, vârful de lance al gazdelor şutând din voleu peste poarta adversă. Dominarea teritorială a echipei sucevene avea să se concretizeze într-o nouă oportunitate de gol în minutul 33, dar Petrescu a ratat incredibil, trimiţând cu capul pe lângă ţintă din şase metri, şi a fost trimis mai repede la vestiare de antrenorul Bogdan Tudoreanu. Avea să fie una dintre puţine mişcări inspirate ale băncii tehnice “ceferiste”, în condiţiile în care nou-intratul I. Plămadă a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în minutele de prelungire ale primei reprize, după ce a reluat din opt metri o centrare trimisă de Bălan pentru 1-1 la pauză.
Puştii dinamovişti conduşi de fostul internaţional Tibor Selymeş n-au resimţit însă şocul primiri golului, au început la fel de compact repriza secundă, iar pe contre au fost la câţiva centimetri de a trece în avantaj, Roman lăsându-l mască pe Preda cu o torpilă de la 25 de metri care a lovit transversala porţii sucevene. Misiunea “ceferiştilor” în încercarea de a obţine prima victorie pe teren propriu după o secetă de mai bine de jumătate de an părea să devină mult mai facilă odată cu minutul 68, când nou-intratul Al. Vasile a văzut al doilea cartonaş galben într-un interval de doar 14 minute şi a fost trimis la cabine de centralul braşovean Florin Ghimbăşan. ~n ciuda inferiorităţii numerice, Dinamo II a dat lovitura de graţie pe Areni în minutul 82, când oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă în zona centrală a careului sucevean, iar nou-intratul Buia l-a executat pe Preda cu un şut în forţă din 17 metri. De partea cealaltă, rapidiştii au alergat orbeşte după egalare, au abuzat de centrări, dar s-au dat realmente cap în cap în careul dinamovist. Deşi în ultimele minute au stat cu toată echipa în jumătatea adversă de teren, gazdele au mai bifat o singură ocazie de gol până la final, la un şut pe lângă poartă trimis de Spătar. Pe contre, în minutele de prelungire, Buia a mai lovit o dată transversala porţii lui Preda cu un şut centrare de pe partea dreaptă.
Dinamo II Bucureşti s-a impus în final cu scorul de 2-1, un rezultat prin care îi trimite din nou pe rapidişti în zona locurilor retrogradabile.
Rapid CFR Suceava: Preda – Bălan, Fl. Plămadă, Morariu, Semeghin (’83 Spătar) – M. Doboş – Chiriac, Găldean, Sumanariu, Petrescu (’43 I. Plămadă) – Caragea (’69 Homneac). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Dinamo II Bucureşti: Iordan – L. Cristea, Ioniţă, Nae, Burnea – Filip (’71 Buia), M. Roman, Dobrosavlevici, Cr. Ciobanu (’54 Al. Vasile) – R. Stănescu, Balint (’78 Dică). Antrenor: Tibor Selymes.

 clasament fotbalProgramul etapei a XXII-a:

FC Botoşani – Chindia Târgovişte 1-0
Delta Tulcea – Unirea Slobozia 4-0
Rapid Suceava – Dinamo II 1-2
Dunărea Galaţi – Farul Constanţa 4-1
CS Otopeni – CF Brăila 2-1
Săgeata Năvodari, Sportul Studenţesc şi CS Buftea au stat.

~n runda următoare de campionat, Rapid Suceava va evolua sâmbătă pe terenul celor de la CS Buftea. (Dănuţ CHIDOVE})

Vezi si

Fotbal. Victorie dramatică pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe …