Friday , February 3 2023

Novak Djokovic, campion pentru a patra oară la Wimbledon

nole

Novak Djokovic este “back in business”, a câștigat pentru a patra oară competiția de la All England Club (6-2, 6-2, 7-6(3) cu Kevin Anderson) și a ajuns la 13 turnee de Grand Slam cucerite în carieră.

După ce a furnizat marea surpriză a turneului și l-a eliminat în sferturi pe Roger Federer, iar apoi a câștigat un meci interminabil cu John Isner, Kevin Anderson nu a mai putut ține ritmul atunci când a fost vorba de finala cu Novak Djokovic.

Revenit la nivelul care l-a ajutat să domine circuitul ATP în urmă cu câteva sezoane, Nole nu i-a permis adversarului “să respire” în primele două seturi: 6-2, 6-2. Lucrurile s-au mai echilibrat în al treilea, unul în care Anderson a servit mai bine, a jucat mai îngrijit și a avut mai multe mingi de set (5). Lucrurile s-au decis însă în tiebreak, acolo unde Nole a avut nervii mai tari (7-3).

După două ore și 19 minute, Nole se încoronează pentru a patra oară rege la Londra, competiție pe care a câștigat-o în 2011 (victorie cu Nadal), 2014, 2015 (ambele împotriva lui Federer) și 2018 (cu Anderson).

În urma victoriei de la Wimbledon, Novak Djokovic a făcut un salt de 11 locuri în clasamentul ATP, sârbul urmând să se afle pe 10 de săptămâna viitoare.

HotNews

Vezi si

Suceava versus Botoșani, în barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Campioanele celor două județe se vor întâlni în dublă manșă, pe 17 iunie (turul – …