Sunday , May 19 2024

Luxemburghezii vor să dispute ambele manşe cu Universitatea pe teren propriu

Ofertă făcută de luxemburghezii de la Handbal Esch va fi analizată astăzi, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al clubului sucevean n “Am primit o ofertă concretă de a juca ambele manşe în Luxemburg, dar sunt toate motivele să jucăm turul la Suceava”, a recunoscut managerul Petru Ghervan (foto). “Cred că bucuria sucevenilor este de a vedea echipa acasă cum se califică în finală. Voi propune să jucăm meciul aici”, a anunţat primarul Ion Lungu n Consiliul Judeţean va aloca în acest an 500.000 de lei pentru CS Universitatea

Luxemburghezii de la Handbal Esch încearcă să tragă spuza pe turta lor şi vor să joace pe teren propriu ambele manşe ale întâlnirii cu Universitatea Suceava, contând pentru semifinalele Cupei Challenge la handbal masculin. Clubul luxemburghez a facut deja primul pas şi a trimis pe adresa grupării sucevene o ofertă concretă în acest sens. Mai mult, preşedintele celor de la Handball Esch afirmă în presa din Luxembourg că românii sunt cei care au solicitat să joace ambele partide în deplasare, în acelaşi weekend. “Nu este exclus ca ambele manşe ale semifinalei să se desfăşoare în acelaşi weekend şi asta la cererea clubului sucevean, care se confruntă cu serioase probleme financiare. Cu o singură deplasare pentru două meciuri în Luxemburg, românii vor economisi o sumă importantă şi vor evita astfel nişte cheltuieli cu cazarea noastră la Suceava. Trebuie să luăm cea mai bună decizie, astfel încât echipa noastră să aibă cele mai bune condiţii, dar şi să ne mulţumim propriul public. Acum trezim un interes mult mai mare şi avem şansele noastre de a ajunge în finală”, a declarat preşedintele celor de la Handball Esch, Marc Fancelli.
De partea cealaltă, managerul Universităţii, Petru Ghervan, nu a negat această variantă, dar a menţionat că este puţin probabil ca Universitatea să joace ambele manşe în Luxemburg, în condiţiile în care mai mulţi membrii din Consiliul de Administraţie nu sunt de acord ca “studenţii” să nu joace un meci la Suceava în semifinalele Cupei Challenge. “~ntr-adevăr, am primit o ofertă concretă de a juca ambele manşe în Luxemburg, ofertă pe care o vom analiza joi, în cadrul unei sedinţe a Consiliului de Administraţie al clubului. Sunt toate motivele să jucăm turul la Suceava. Este de ajuns ca un singur membru să voteze pentru acest lucru”, a precizat Petru Ghervan.
Managerul “studenţilor” a precizat că nu s-a pus niciodată problema ca Universitatea să joace la rândul ei ambele manşe din semifinale la Suceava. “Ar fi fost mult prea scump pentru noi şi cu singuranţă luxemburghezii nici nu ar fi vrut acest lucru”, a spus Petru Ghervan.

N Lungu: “Voi propune să jucăm meciul la Suceava”

La rândul său, primarul Ion Lungu i-a felicitat pe handbaliştii suceveni pentru calificarea în semifinalele Cupei Challenge şi a afirmat răspicat că va opta în sedinţa de astăzi ca Universitatea să joace manşa tur cu luxemburghezii de la Handball Esch în prăpădita sala de la LPS. “Vreau să felicit echipa de handbal pentru calificarea în semifinalele Cupei Challenge, am văzut că a bătut şi la Timişoara, o surpriză plăcută, şi cu această ocazie vreau să-l felicit pe antrenorul Răzvan Bernicu. Noi avem joi o întâlnire a Consiliului de Administratie al clubului pentru că am primit o solicitare de la cei din Luxemburg ca ambele meciuri să se desfăşoare la ei. Eu personal n-aş fi de acord. Cred că bucuria sucevenilor este de a vedea echipa acasă cum se califică în finală. Din rolul pe care îl am în Consiliul de Administraţie, voi propune să jucăm meciul aici. Mizez că ne vom califica în finala şi atunci va fi o bucurie deosebită pentru iubitorii handbalului din Suceava, aşa că este corect ca meciul să se desfăşoare aici”, a spus Ion Lungu.
Conform programării iniţiale făcută de Federaţia Europeană de Handbal, întâlnirea dintre CS Universitatea şi Handbal Esch, contând pentru semifinalele Cupei Challenge, se va disputa într-o dublă manşă, pe 20/21 aprilie, la Suceava, respectiv 27-28 aprilie, în Luxemburg. Datele şi orele exacte de disputare a celor două meciuri vor fi anunţate cel mai probabil în cursul zilei de astăzi, după sedinţa Consiliului de Administraţie al clubului sucevean.

N Consiliul Judeţean va suplimenta bugetul echipei de handbal

Consiliul Judeţean Suceava vrea să suplimenteze în acest an bugetul echipei de handbal cu 500.000 de lei, a anunţat ieri preşedintele Cătălin Nechifor, care consideră că CS Universitatea a devenit un brand al judeţului. “~ncercăm să ne focalizăm pe sportul de performanţă şi îmi doresc ca în acest an să punem mult mai mulţi bani în buget pentru finanţarea echipei de handbal. Este o echipă etalon a judeţului, care are inclusiv performanţe internaţionale şi cred că finanţarea din anii trecuţi a fost insuficientă pentru nivelul de performanţă. Chiar dacă asta înseamnă să dăm mai puţini bani către alte sporturi, trebuie să înţelegem că atunci când vorbim despre principii judeţene trebuie să plătim pentru performanţă, pentru brandul sportiv şi în acest moment etalonul sportului sucevean îl reprezintă Clubul Sportiv Universitatea Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor.
~n acest an, Consiliul Judeţean Suceava are prevăzut la capitolul sport o sumă de circa 600.000 de lei, propunea preşedintelui Cătălin Nechifor fiind ca 500.000 de lei să se îndrepte către echipa locală de handbal, iar restul banilor să fie distribuiţi altor sporturi, precum fotbal sau volei, sau către alte asociaţii ce au reprezentare în plan judeţean.
(Dănuţ CHIDOVE})

 

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …