Tuesday , April 30 2024

Irina Begu s-a calificat in turul III la Wimbledon. Urmeaza Sharapova

begu

Irina Begu s-a calificat miercuri in turul III al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Tenismena noastra, a 31-a favorita la castigarea competitiei britanice, a invins-o in runda a doua pe ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 68 WTA) in doua seturi, scor 7-5, 6-7, 7-5.

In turul III, Irina Begu o va intalni pe Maria Sharapova, care a trecut in turul doi de Richel Hogenkamp (locul 123 WTA), scor 6-3, 6-1.

Doua ore si 45 de minute a durat intalnirea dintre Begu si Tsurenko, una extrem de echilibrata, dar care se putea termina totusi in doua seturi. Reprezentanta noastra a avut o minge de meci in setul al doilea, dar ucrainean n-a renuntat la lupta si a intors soarta setului.

Tsurenko n-a mai reusit insa sa se salveze in setul decisiv, in care Irina a reusit un break la momentul oportun, la scorul de 6-5.

O victorie importanta pentru Irina, care are acum ocazia de a o intalni pe rusoaica Maria Sharapova, intr-o partida programata vineri, la o ora ce urmeaza a fi anuntata de organizatori

Dupa aceasta victorie, sportiva romanca si-a asigurat un cec in valoare de 77.000 de lire sterline si 130 de puncte in ierarhia WTA.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …