Friday , April 26 2024

Federaţia Română de Box a fost suspendată provizoriu de către AIBA

Biroul Comitetului Executiv al AIBA a decis, miercuri, suspendarea provizorie a Federaţiei Române de Box şi trimiterea către Comisia de Disciplină a forului internaţional pentru analiză a dosarului.

Potrivit forului internaţional, AIBA a fost informată că Federaţia Română de Box va susţine alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc.

“La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru organizarea alegerilor. Totuşi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continuă să fie preşedintele Federaţiei Române de Box, în ciuda suspendării sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federaţia Română de Box din toate competiţiile, ceea ce înseamnă că niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu este autorizată să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box până la alegerea unui nou preşedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplină este luată. Suspendarea este cu efect imediat”, se arată în comunicatul AIBA.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost suspendat, în ianuarie 2010, 11 ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune anterioară dictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documente falsificate în cursul unei proceduri disciplinare.

Ulterior, Comisia de Apel a Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) a decis, săptămâna trecută, să reducă suspendarea lui Obreja de la 11 ani la cinci ani.

Rudel Obreja a fost reales, la data de 27 octombrie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul unei adunări extraordinare convocată după ce toţi membrii Biroului Federal au demisionat.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …