Friday , April 26 2024

EURO 2016. Doar un egal cu Elvetia

romania-elvetia

Echipa nationala a Romaniei a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Elvetia, intr-un meci din Grupa A de la EURO 2016.

Tricolorii au deschis scorul, dar au avut o prestatie fricoasa, iar elvetienii au dominat in mare masura partida. Dupa acest meci ramanem cu sanse de calificare cel mai probabil de pe locul 3 si cu impresia ca ne-a fost frica sa jucam fotbal, mai ales ca jucatorii de creatie precum Stanciu si Sanmartean nu au prins niciun minut de joc.

Dupa infrangerea din meciul cu Franta, Anghel Iordanescu a facut patru schimbari in formula de start, mizand pe un sistem mai ofensiv, cu doi atacanti, Bogdan Stancu si Claudiu Keseru.

Inceputul partidei a fost extrem de dificil pentru tricolori, intrucat elvetienii ne-au sufocat in propria jumatate.

Seferovici a creat de doua ori panica in careul nostru, dar a ratat doua sanse mari in minutele 7 si 16.

Contrar cursului jocului, tricolorii au reusit insa sa obtina o lovitura de pedeapsa in minutul 19, dupa ce Chipciu a fost tras in careu de Lichsteiner.

Bogdan Stancu si-a asumat responsabilitatea executarii si a marcat din nou din penalti, ca si in meciul cu Franta.

A fost momentul in care tricolorii au capatat mai mult curaj, iar in minutul 28 am ratat sansa de a ne desprinde, dupa ce Sapunaru a trimis in bara laterala.

La pauza l-am pierdut insa pe Mihai Pintilii, iesit accidentat, iar acest lucru ne-a slabit siguranta defensiva, chiar daca am inceput curajos si partea secunda.

Elvetienii au reusit astfel sa egaleze in minutul 56, cand Mehmedi a sutat puternic fara sanse pentru Tatarusanu din careu, dupa ce a fost scapat din marcaj de Chipciu.

Chiar daca rezultatul de egalitate ne diminueaza considerabil sansele de a mai ajunge in optimi, tricolorii nu au fortat pe final, ci dimpotriva. Elvetia a continuat sa domine si doar norocul a facut sa nu pierdem din nou.

Dupa doua etape, Elvetia are 4 puncte, in timp ce Romania are un singur punct. De la ora 22:00 in aceasta grupa se va disputa meciul Franta – Albania.

Programul ultimei etape din grupa:

19 iunie, ora 22:00: Romania – Albania
19 iunie, ora 22:00: Elvetia – Franta

ziare.com

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …