Friday , April 26 2024

România U21 s-a calificat la Campionatul European, după 1-1 cu Danemarca

Echipa națională de tineret a României s-a calificat, marți seară, la Campionatul European programat anul viitor în Ungaria și Slovenia. „Tricolorii mici” au terminat la egalitate, scor 1-1, cu Danemarca și și-au asigurat biletele pentru turneul final de pe poziția a doua în Grupa a 8-a a preliminariilor.

Nordicii au deschis scorul prin Laursen, în minutul 50, dintr-un penalti controversat, în timp ce reușita noastră i-a aparținut lui Costache, în minutul 72.

Din minutul 58, danezii au evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Laursen.

secretarasite Băieții lui Mutu au controlat întâlnirea de la Ploiești, dar au fost aproape să piardă meciul.
secretarasiteSelecționerul a început meciul într-un sistem 4-3-3, cu Ianis Hagi căpitan, iar „tricolorii mici” au dominat prima repriză, însă n-au găsit calea spre gol, Costache și Mățan irosind ocazii importante.

Pauza a venit cu 0-0 pe tabelă, dar vestea bună a venit din Bosnia și Herțegovina, unde Belgia a fost învinsă, iar România avea și optiunea egalului.

Imediat după pauză, golul a picat, dar în poarta noastră! A marcat Laursen, în minutul 50, dintr-un penalti care n-a fost la o intervenție în afara careului a lui Pașcanu.

Peste 8 minute, arbitrul georgian a dat în compensație un cartonaș roșu pentru Hausner, la un fault la care putea nici galben să nu acorde.

Egalarea a picat în minutul 72, când Costache a finalizat din câțiva metri la o centrare a lui Moruțan, venită după un șut în bară al lui Olaru.

Finalul a fost unul tactic, după cum a explicat antrenorul Adi Mutu, cu o tragere de timp de 10 minute de pase la mijlocul terenului, dar la care danezii au fost complici, căci și lor le convenea rezultatul.

România U21 merge pentru a doua oară consecutiv la EURO, după ce anul trecut a atins semifinalele la turneul final din Italia și San Marino.

spotmedia

 

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …