Sunday , May 19 2024

CSU Suceava s-a întors cu un punct de la Târgu Jiu

Formaţia suceveană a remizat sâmbătă, scor 26-26, pe terenul celor de la Pandurii, într-o partidă contând pentru prima etapă din cadrul returului turneului play-out pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin

Handbal. Pandurii - Suceava (2) [800x600]

CSU Suceava s-a întors cu un punct de la Târgu Jiu după ce a remizat sâmbătă, scor 26-26 (11-15), în faţa gazdelor de la Pandurii, într-o partidă contând pentru prima etapă din cadrul returului turneului play-out pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin.

Gorjenii au intrat mai bine în meci, iar după primul sfert de oră aveau un avantaj de două reuşite, 8-6, majorat la 11-6 în urma a trei goluri consecutive marcate în cinci minute. In minutul 27, gazdele s-au desprins la şapte reuşite, scor 15-8, dar trupa antrenată de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu a continuat să creadă în şansa ei, reducând dife-renţa până la pauză la 15-11. La jumătatea reprizei secunde, gazdele conduceau cu 22-16, dar ultimul sfert de oră a aparţinut sucevenilor.

Oaspeţii s-au apropiat în doar trei minute la două goluri, 22-20, iar în ultimul minut a reuşit să egaleze la 26-26, deşi cu 30 de secunde înainte de final Liviu Andrieş ceruse timp de odihnă pentru echipa sa, care se afla în superioritate. Mai mult, universitarii puteau obţine miraculos toate cele trei puncte, având posesia în ultimele opt secunde, dar n-a găsit drumul drumul spre gol.

Pandurii Târgu Jiu: Antonaru, Selaru – Acatrinei (7 goluri), Sifre (5), Kekezovic (5), Dragnea (3), Mota (2), Stoica (2), Giotoiu (1), Stankevicius (1), Enache, Rodrigues, Popescu. Antrenor: Liviu Andrieş.

CSU Suceava: Marocico, Spiridon, Manea – Târzioru (9 goluri), Sandu (6), Davidovic (4), Petrea (2), Preda (2), Tcaciuc (1), Aldica (1), Costea (1), Olariu, Spiridon, Anghel, Alexa, Trifkovic. Antrenor: Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu.

Andrieş: “Situaţia din clasament s-a complicat foarte mult”

La finalul partidei, antrenorul Pandurilor a declarat că numeroasele ratări ale elevilor săi au dus la acest rezultat nefavorabil echipei sale. Liviu Andrieş a fost de părere că formaţia gorjeană poate remedia situaţia din clasament în cele trei meciuri care au mai rămas de disputat în turneul de play-out. “Efectiv nu ştiu ce s-a întâmplat astăzi (n.r. sâmbătă). în momentul în care ai jocul în mână şi ratezi lovituri de la 7 metri şi numai ştiu câte de pe semicerc. Situaţia din clasament s-a complicat foarte mult. Dacă am fi câştigat acest joc, în funcţie de rezultatul de miercurea viitoare, dintre Suceava şi Steaua, puteam spune că lucrurile erau rezolvate, aşa că lucrurile se complică. Suntem însă la mâna noastră, pentru că avem meci la Steaua, acasă cu Vaslui şi apoi la Timişoara”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Ghervan: “Meritam acest egal, numai şi pentru lupta pe care am dus-o”

De partea cealaltă, Petru Ghervan a scos în evidenţă eroismul cu care au luptat elevii săi şi crede că punctul obţinut la Târgu Jiu le dă speranţe universitarilor pentru ocuparea unui loc de baraj, loc pe care Suceava l-a “vânat” încă de la începutul campionatului. “Miza era mare. Sunte foarte importante aceste meciuri din play-out. Ai ocazia la fiecare meci să acumulezi câte un punct, o jumătate de punct care să conteze în economia finală a clasamentului. Noi am avut mari probleme de lot, iar improvizaţiile pe care le-am făcut au dus la inexactităţi în prima parte jocului. Trebuie să spun că elevii mei au luptat eroic, este meritorie comportarea lor astăzi (n. r. sâmbătă) şi cred că meritam acest egal, numai şi pentru lupta pe care am dus-o şi pentru modul în care am crezut că putem face un rezultat bun. Sper să ne salvăm, avem meci decisiv miercurea viitoare cu Steaua, la Suceava. Atunci vom rămâne pentru baraj, lucru pe care l-am dorit cu ardoare încă de la începutul campionatului, adică să scăpăm de acel loc 13”, a declarat antrenorul celor de la CSU Suceava.cl handbal [800x600]

In celălalt meci al rundei Steaua a câştigat pe teren propriu în faţa celor de la Poli Timişoara, cu scorul de 28-25 şi s-a apropiat la doar două puncte de CSU Suceava înaintea meciului direct de miercuri. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

VIDEO. Box: Ucraineanul Oleksandr Usik l-a învins Tyson Fury și a unificat centurile la categoria grea

Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci care a avut …