Friday , May 17 2024

CSU Suceava a câștigat detașat la Sighișoara și bifează prima victorie în deplasare de la startul actualului sezon

Handbaliștii suceveni s-au impus duminică seară, pe terenul nou-promovatei mureșene, cu scorul de 39-30, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a Ligii Naționale

CSU Suceava a reușit prima victorie în deplasare în actualul sezon al Ligii Naționale la handbal masculin, după ce a câștigat duminică seară, pe terenul nou-promovatei CSM Sighișoara, cu scorul de 39-30, într-un meci contând pentru etapa a VII-a.

Pe fondul paradelor portarului Makaria, universitarii au rupt echilibrul de pe tabelă după primul sfert de oră de joc și au intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri, scor 16-12.

Fără replică din partea gazdelor, echipa suceveană s-a detașat pe parcursul reprizei secunde, Gavriloaia mărind la un moment dat diferența la 30-19.

CSM Sighișoara – CSU Suceava s-a terminat 30-39, iar echipa condusă de Bogdan Şoldănescu urcă până pe locul 5 în clasament.

CSU Suceava: Makaria (14 intervenții), Merlă (3 intervenții) – Lăzurcă (6 goluri), Gavriloaia (6), Tîrzioru (5), Ştefan (5), Csog (5), Zaritchi (4), Iordachi (3), Botond (2), Focșăneanu (2), Lupu (1), Loic, Dascălu, Dedu și Vizitiu.

Rezultatele etapei a VII-a:

Dinamo București – Steaua București: 37-36

CSM Constanța – CSM Focșani: 30-24

HC Buzău – Politehnica Timișoara: 29-23

CSM Sighișoara – CSU Suceava: 30-39

Potaissa Turda – Universitatea Cluj (aseară)

CSM Vaslui – CSM Bacău (aseară)

CSM București – Minaur Baia Mare (astăzi).

În runda viitoare, CSU Suceava va primi vizita Potaissei Turda.

La finalul sezonului, ultimele două clasate vor retrograda direct în Divizia A, în timp ce ocupantele locurilor 11 și 12 vor juca la baraj. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Şomuz Fălticeni deschide penultima etapă din play-out

In ultima deplasare din acest sezon al Ligii a III-a, echipa antrenată de Daniel Stoica …